Başbakan Erdoğan'dan öğrencilere müjde

Başbakan Erdoğan, ATO'da düzenlenen 'Yurdum, Evim, Ücretsiz İnternetim' konulu projenin açılış töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan öğrencilere müjde
Yurtkur öğrencilerine ücretisz internet verileceğini açıklayan Erdoğan,"Yurt yatırımlarımızı da kesintisiz sürdürüyoruz. Ranzalı odaları kaldıracağız. Bazalı, karyolalı sisteme önümüzdeki öğrenim yılında geçmiş olacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Yurtkur öğrencilerine ücretisz internet verilecek. Söz konusu gençlerimiz olunca hiçbir engeli tanımayız. Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesini 2002'ye nazaran yüzde 537 artırdık. 800 trilyona mal olacak Akdeniz Oyunları'na hazırlıklarımız tamam. 18 ayda bu tesisleri yaptık. Mersin hiçbir dönemde göremediği tesislere kavuştu. Öğrencilerimiz 45 TL alıyordu, şimdi 480 TL alıyor. 1 milyon 404 bin öğrencimiz kredi ve burs imkanından faydalanıyor. Ev arayan öğrenci sefaleti yaşıyor. Yurtlarla başarıyı teşvik ediyoruz, okul hayatını yurt hayatıyla güçlendiriyoruz. Bütün illerden gelen kardeşlerimle 7 yıllık ortaöğretim hayatımızı anlamlandıran bir zenginlik yaşadık.

Ben bir şeyi tavsiye ediyorum. Yurtlarınıza ilan edilen saatlerden sonra lütfen gelmeyin. Belli edilen saatlerde yurtlarda olun. Biz bunun hesabını anne babanıza veremediğimiz gibi tarihe de veremeyiz. Bu işleri belli bir disiplin içerisinde vermek zorundayız. Üniversite harçlarını biz kaldırdık. Bizden öncekiler niçin kaldırmadılar. Yurt kapasitesi 3 kişi. Bir gence sormuştum o 8 kişi dedi. Tabi o eski yurtlar. Onları yıkıp yenilerini yapacağız. İçerisindeki bütün zenginlikler buzdolabı, çamaşır kurutmalıkları her şeyi ile modern dünyanın göremediğini bizim gençlerimiz görmelidir. Biz yurtları sadece barınma mekanları olarak da görmüyoruz. Yurtlar hayata hazırlanılan yerlerdir. Biz kariyer seminerleri kişisel gelişim akademileri kurduk.Yurt yatırımlarımızı da kesintisiz sürdürüyoruz. Ranzalı odaları kaldıracağız. Bazalı, karyolalı sisteme önümüzdeki öğrenim yılında geçmiş olacağız