Bakan Çağlayan Muş’ta

Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, Muş’un Malazgirt ilçesine yaptıracağı meslek yüksekokulunun (MYO) temel atma törenine katıldı.

Bakan Çağlayan Muş’ta
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Muş’a yaptıracağı meslek yüksekokulunun temel atma törenine katılmak üzere tarifeli uçakla Muş’a geldi. Muş’tan helikopterle Malazgirt’te geçen Çağlayan, Muş Alparslan Üniversitesi Malazgirt Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş’ta göreve başladıkları gün, Malazgirt’in tarihi önemini dikkate alarak meslek yüksekokulu açtıklarını belirtti.

İnanç, ortaya çıkan barınma sıkıntısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla çözüldüğünü, bina sıkıntısının ise Bakan Çağlayan’ın yaptıracağı okul ile sona ereceğini kaydetti.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, geçmişte değil yüksekokul, lise yaptırmak için bile ödenek bulunamadığını hatırlattı. Büyükersoy, şimdi her ilçede en az 12 lise bulunduğuna dikkat çekerek, Bakan Çağlayan gibi siyasi ve işadamlarının da bu tür katkılarda bulunduklarını dile getirdi.

Daha sonra konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, vatandaşları Kürtçe ve Türkçe selamladı. Çağlayan böyle bir eğitim öğretim kurumunu yaptırmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu vurguladı. Okulu neden Malazgirt’te yaptırdığını açıklayan Çağlayan, şunları söyledi:
“1071’de Türklerin Anadolu’ya girişinde bu bölgede yerleşik olan büyük bir Kürt boyunun 14 bin askerinin Alparslan’ın ordusuna yardım etmesiyle bu vatan Türklerin vatanı oldu. Bakın bizim kardeşliğimiz ta 1071 yılında başlamıştır. Kürt’ü, Türk’ü bu ülkenin birliği ve beraberliği için bu ülkenin tekliği için, tek devlet, tek bayrak için birlikte hareket etmişler. Şükürler olsun beraber yaşıyoruz. Böyle de yaşamaya devam edeceğiz. Bizim inancımız gereği asla ayrımcılık yoktur. İnsanı rengine göre, inancına göre ayırmak bizim inancımızda yoktur. Biz yaratılanı Yaradan'dan dolayı seviyoruz. Bu ülke ne kadar Türk’ün ise o kadar da Kürt’ündür, Laz’ındır, Arap’ındır, Çerkez'indir.”
Eğitimini Kızılay bursu ve giyim yardımıyla tamamladığını hatırlatan Çağlayan, “Üniversite sınavlarına gireceğim sene param olmadığı için dershaneye gidemedim ama şükürler olsun azmettim ve liseyi teşekkürle bitirip üniversiteyi kazandım. Üniversite hayatımda hem çalıştım hem okudum. O günlerden bu günlere geldim. Allah’ıma şükürler olsun, şimdi Malazgirt’e 20 derslikli bin 500 talebinin okuyabileceği bir okulu yaptırmaktan şeref duyuyorum. Onur duyurum. Bunları Allah verdi, Allah’ın verdiğini Allah yolunda, milletimizin ve devletimizin yolunda sarf etmek benim için en büyük gururdur. Hiçbir beklentim olmadığını söyledim. Kendi baba ocağıma hizmet etmeye, baba ocağıma borcum ödemeye geldim” ifadelerini kullandı.

Yılbaşından bu yana başlayan bir süreç olduğunu kaydeden Çağlayan, “Artık analar ağlamayacak, gözyaşları dinecek, dedik ve şükürler olsun yılbaşında başlayan bu süreçle birlikte artık şehitlerimiz gelmiyor, analarımız ağlamıyor. Keşke Türkiye bunu 10 yıl önce, 15 yıl önce yapmış olsaydı, yapan siyasetçilerin biz de gidip elini öpseydik, bu işi bitirmiş olsaydık binlerce gencimiz şehit olmasaydı, Türkiye bu kadar büyük bedel ödemeseydi. Şimdi cesur ve kararlı bir insan, kararlı bir hükümet bu süreci başlatmış. Marjinal grupların yapmış oldukları tutum ve davranışlar her ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti hepsinin üstesinde geldi, yine geleceğiz. Şimdi birlik ve beraberlik içinde kardeşliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiyoruz. Dışarıda bazı ülkeler, dünyanın en büyük medyaları ve onların Türkiye’deki uzantıları Türkiye’yi siyaseten ve ekonomik olarak küçültmeye çalışıyor ama onların da güçleri yetmez. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu konuda Başbakanımızın göstermiş olduğu çabalarla elbette demokratik hakkını isteyenlere karşı, onların talepleri mutlaka karşılığını bulur ama marjinal gruplar bilsin ki bu ülkeyi küçük düşürme çabaları karşılıksız kalmayacak, karşılık bulacaktır. Çünkü bu ülke artık birlik ve beraberliğe inandı” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından ilçede bulunan Merkez Camii’nde cuma namazını kılan Çağlayan, helikopterle Muş’a döndü.
Kaynak: İHA