Bakan Çağlayan’dan TSO’ya Ziyaret

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.

Bakan Çağlayan’dan TSO’ya Ziyaret
Çağlayan, her zaman Muş’un ve Muşlunun emrinde olduğunu söyledi.

MTSO’yu ziyaret eden Bakan Çağlayan’a Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ile Muzaffer Çakar ve Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz da eşlik etti. MTSO Meclis Başkanı Murat Güresmer, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Cengiz ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Bakan Çağlayan, meclis üyeleri ile bir araya geldi. Seçimin Muş için hayırlı olması temennisinde bulunan ve MTSO Meclisi’nde ilk defa bir bayan meclis üyesi görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, Meclis Üyesi Ferda Gül Bağra’yı tebrik ederek başarılar diledi. MTSO başkanlığında daha önce görev yapanların da büyük emek sarf ettiklerini belirten Bakan Çağlayan, “Hiçbir zaman geçmişi unutmamak gerekir. Bir gün gelir her şey eski olur. Elimden gücümden ne gelirse her zaman Muş Ticaret ve Sanayi Odası’na hizmet etmek benim boynumun borcudur. Dolayısıyla ben tekrar meclis başkanımızı, yönetim kurulu başkanımızı ve sizlerin nezdinde gerek yönetim, gerek meclis ve komite üyelerini tebrike diyor hayırlı olsun diyorum” dedi.

MTSO Meclis Başkanı Murat Güresmer ise, “Bir Muşlu olarak sizleri aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Dünyada sayılan iki insandan birisiniz. Sizinle tanıştığımız süre içerisinde söylediğini bir söz vardı, ‘Beni Muş için kullanın’. Bu süreden sonra belki sizi biraz daha fazla rahatsız edeceğiz. Bizleri onurlandırdığınız için tekrar teşekkür ederiz” dedi.

Büyük hedefler belirlediklerini kaydeden MTSO Başkanı Fatih Cengiz de, “Muş’ta harekete geçmemiz için size ihtiyacımız var. Siz bizim yanımızda olduğumuz sürece, önümüzde olduğunuz sürece inşallah iyi işler yapacağız. Muş’ta şu anda örneğin cirosu 10 milyon TL olan 50 tane firmalar var. Bizim hedefimiz 50 milyon TL cirosu olan 50 firmadır. Bizim sanayi bakımından, tarım bakımından birçok projemiz var. Bu projelerle size geleceğiz, sizi rahatsız edeceğiz” dedi

Bunun üzerine Bakan Çağlayan, “Biz rahatsız olmayız bilakis memnun oluruz” dedi.

“MUŞ İÇİN BİR BÜTÜN OLALIM”
Cengiz, birlik ve beraberlik çağrısında da bulunarak, “Sayın Bakanım şunu da ifade etmek istiyorum. Biz Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak tek istediğimiz milletvekillerimiz, belediye başkanımız, siyasilerimiz ve idarecilerimizin Muş için bir bütün olmalarını istiyoruz. Biz partiye bakmadan bu birlikteliğin sağlanmasını istiyoruz. Muş için ne yapacaksak hep birlikte yapalım. Bizim size ihtiyacımız var. Sizler bize destek olun, bizde Muş’ta bir şeyler yapalım” dedi.

Bunun üzerine Bakan Çağlayan da, “Ben Fatih kardeşimin dileklerine aynen katılıyorum. Tabi konu bu olunca siyasetin olmaması gereken yerler, siyasetin konuşulmaması gereken yerler. Ben her zaman fahri olarak görev kabul ederim. Valimiz zaten yeni geldi. Ben bu konudaki görüşlerimi kendisine ilettim. Vekillerimizde her zaman sizlerle beraber olacaktır. Muş’a birlik yakışır, beraberlik yakışır. Yerel yöneticilerle odaların bir birilerine yakın çalıştığı yerlerde büyük işler başarıyorlar. Yaklaşık 20 yıl Ankara’da oda başkanlığı yaptığım için bunları biliyorum. Örneğin Gaziantep gibi iller çok önemli mesafeler katediyorlar” dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda meclis üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Çağlayan, daha sonra belediye meydanında vatandaşlarla bir araya gelmek üzere ayrıldı. Bakan Çağlayan, Muş belediye meydanında bulunan bir kıraathanede halka hitap ettikten sonra Muş’tan ayrıldı.
Kaynak: İHA