63 Yaşında Gençlere Örnek Oldu

Söke’de Açık Öğretim Lisesi Muhasebe ve Finansman alanında eğitimini sürdüren Yüksel Şan azmi ile örnek oldu.

63 Yaşında Gençlere Örnek Oldu
63 yaşında, 4 çocuk ve 3 torun sahibi Yüksel Şan; 1973 yılında son sınıfta bıraktığı Ticaret Meslek Lisesi diplomasına tam 40 yıl sonra kavuştu. Bu başarıda kendisine yetmeyen Yüksel Şan; üniversite sınavlarına girerek, sınavı kazandı. Yüksel Şan mezuniyet belgesi ve azminden dolayı kutlama plaketini Söke Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Muhammet Yazar’ın elinden aldı.
Aydın’ın şirin tatil beldesi Güzelçamlı sakinlerinden olan Yüksel Şan, 1973 yılında İzmir Akşam Ticaret Lisesi’ni çeşitli nedenlerden dolayı son sınıfta bırakmak zorunda kaldı. Ticaret, tarım, evlilik derken geride kalan eğitim sürecine 63 yaşında tekrar dönen Yüksel Şan; azmi ile çevresine ve öğrencilere büyük örnek oldu. 40 yıl sonra Söke Ticaret Meslek Lisesi’ne başvuran Yüksel Şan; Açık Öğretim Lisesi Muhasebe ve Finansman alanında eğitim görerek lise diplomasına kavuştu. Bu arada Yüksel Şan Ticaret Meslek Lisesi’nin zorunlu staj dönemini Sökeli muhasebeci Adem Efe’nin yanında tamamlandı. Tüm bunlarla yetinmeyen Yüksel Şan üniversite sınavlarının birinci basamağını kazandı, ikinci sınavlara da giriyor. Yüksel Şan üniversite sınavları sonrasında tercihini sosyoloji veya psikoloji bölümlerinden yana kullanmak istediğini dile getiriyor.

İsteyince her şeyin başarılabileceğini bir kez daha ispatlayan 63 yaşındaki Yüksel Şan; özellikle gençlerin eğitim hayatlarına sıkı sıkıya bağlanmasını istiyor. Yüksel Şan, çeşitli nedenlerle eğitim hayatından ayrılmak zorunda kalan herkese de “Okumanın yaşı yok. Açık öğretim sisteminden herkesin çekinmeden faydalanması gerekir” dedi.

Kaynak: İHA