Yunanistan'da Sendikalardan Ert Protestosu

Yunanistan'ın en büyük iki işçi sendikası, devlet kanalı ERT'nin "geçici olarak" kapatılmasını protesto etmek amacıyla 24 saat grev kararı alarak televizyon binası önündeki eyleme katıldı.

ERT'nin kapatılmasını "darbe"ye benzeten sendika üyeleri, televizyon binası önüne gelerek, binayı terk etmemekte ısrar eden ERT çalışanlarına destek verdi.

Başbakan Antonis Samaras, 2.700 çalışanı bulunan ERT'nin kapatılmadığını sadece yerine daha iyi bir kanalın kurulacağını söylemesine rağmen, sendikalar ERT'nin "ani ölümüne" karşı ülke genelinde bir gün iş bırakma kararı aldı. Eylem nedeniyle metro dahil şehir içi karayolu iletişimi felç oldu.

Samaras'ın "tarafsız haberciliğin sesini kesmeye çalıştığını" söyleyen eylemciler, televizyon çalışanlarının yanında olduklarını söyledi.

ERT eylemine, medya sektöründen ciddi bir katılım olmazken, eyleme tepki gösterenler de oldu.

Yannis Papailias isimli bir manav, ERT'de en düşük maaşı alan işçinin, kendisinin bir haftada kazandığı parayı aldığını belirterek, eyleme destek vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Bir restoranda garsonluk yapan Maria Skylakou isimli bayan ise Yunanistan'da ekonomik kriz nedeniyle yüzbinlerce kişinin işini kaybettiğini belirterek, bu işçiler için bu kadar büyük gürültüler koparılmadığını ifade etti.

Kaynak: İHA