Van'da Yüz Güler Yüz Projesi

VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu, "Son 30 yıldır yaşamış olduğumuz talihsiz olaylar dolayısıyla Türkiye'de bölgeler ve kesimler arasında ön yargılar oluştu. Bu ön yargıyı gidermenin en kestirme yolu gelip-görmek, gidip-görmektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen Yüz Güler Yüz Projesi'nin ailelerle tanışma toplantısı Van'ın Gevaş İlçesi'nde bulunan Gençlik Kampı'nda yapıldı. Gençlik Merkezi'nde Türkçe ve Kürtçe türküler çalındı.

Burada konuşan Vali Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Bakanlığı'nın Türkiye'de çok ciddi bir boşluğu doldurduğunu belirterek, gençlik hizmetlerinin son yıllarda arttığını söyledi.

Son 30 yılda yaşanan talihsiz olaylara dikkati çeken Karaloğlu, şunları kaydetti: "Bu ön yargıları gidermenin en kestirme yolu gelip-görmek, gidip-görmektir. Bundan daha etkili bir metot şuanda yok. Onun için bu proje çok önemli. Her gencimize mutlaka dokunmak istiyoruz. Kampta dokunmak istiyoruz. Diğer faaliyetlerimizle dokunmak istiyoruz ama mutlaka gençlerimizi bir araya getirip onların hayatını renklendirmek onların daha sosyal insan yetişmesi için çaba sarf ediyoruz. Doğu-batı, kuzey-güney arasında gençlerimizin, çocuklarımızın gidiş gelişlerini mutlaka artırmamız lazım" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu ise son 10 yılda devletin hizmet anlayışının değiştiğini ve geliştiğini kaydetti.

27 ilden 2 bin 700 genci bu proje aracılığıyla İstanbul ve Konya'da misafir ettiklerini belirten Mahmutoğlu, "Oradaki tarihi ve kültürle buluşturduk. Rizeli gençlerimizle, Hakkarili gençlerimiz bir arada. Ortak kültürün mirasçıları olarak kaynaştılar. Birbirlerini tanıdılar. Biz bu gençliğimizin tanışıklığını daha kalıcı hale getirmek daha uzun vadeli ve soluklu temin etmek adına şimdi arkadaşlarımızla birlikte nasıl Van'da bulunuyorsak diğer illerimizi de ziyaret deceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından aile ve öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafların ardından program sona erdi.

Kaynak: AA