Messi’ye Vergi Kaçakçılığı Şoku

Barcelona’nın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Lionel Messi İspanya’da 4 milyon Euro vergi kaçırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldı.

25 yaşındaki Arjantinli oyuncu ve babası Jorge Horacio’nun 2007 ile 2009 yılları arasında yanlış vergi beyanatında bulunduğu şüphesiyle yaşadığı bölge olan Gava’daki mahkemeye şikayet dilekçesi verildiği ifade edildi. Yetkililer Messi ve babasının Uruguay ve Brezilya’daki şirketleri kullanarak usulsüzlüğün gerçekleştirildiğini ifade ederken Barcelona’nın eski başkanı Joan Laporta ise iddialar sonrası Messi’yi savunarak Messi’nin herhangi bir usulsüzlükte bulunmadığını ifade etti.

Messi ise Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “Biz hiçbir zaman usulsüzlükte bulunmadık. Her zaman tüm vergi yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Vergi danışmanlarımızın tavsiyeleriyle bu durumun açıklığa kavuşturulması için çaba veriyoruz” dedi.

Barcelona kulübünden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken yılda net 16 milyon Euro kazanan Messi reklam gelirleri ile birlikte dünyanın en fazla kazanan sporcularının başında geliyor.
Kaynak: İHA