İLESAM Kitap Ödülleri

GAZİANTEP - Yazar Ahmet Çevik'in "Tutsak yollar" isimli roman, İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği ve Akçağ Yayınları işbirliğinde açılan yarışmada roman dalında Türkiye birincisi oldu.

Çevik, İLESAM Gaziantep Şubesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ödülün kendisini daha da motive ettiğini belirtti.

Kitabı kaleme alırken çok gerçekçi olmaya çalıştığını belirten Çevik, kitabında şimdiye kadar Gaziantep Savunması ile ilgili bilinmeyenlerei yer verdiğini savundu.

Çevik şöyle konuştu:

"Gaziantep Savunmasını şimdiye kadar yazan çok sayıda yazar ve araştırmacı var. Ben onların o eserlerinden yeteri kadar faydalanadığımı zannediyorum. Ancak bazı eserlerde belirli kimseler özellikle öne çıkarılmış. Antep Savunması ile ilgisi alakası bulunmayan insanlar kahraman ilan edilmiş. Özellikle Gaziantep Savunmasında gerçekçi olmaya çok özen gösterdim. Çünkü gerçek kahramanlar hep gölgede kalmış. Bunları gölgeden çıkarmaya gayret ettim. Çocukluğumuzdan beri hep 'Fransızlar Antep'e geldi, biz de kazma ve kürekle kovaladık' diye anlatılır. Halbuki gençlerimize bizden sonraki nesillerimize gerçekleri çok daha detaylı anlatmamız gerekiyor. Antep'e önce Fransızlar değil İngilizler gelmiş. Bunun araştırmacılarımız tarafından detaylıca araştırılması gerekiyor. Bu kitap yayınlandığı zaman inancım odur ki Antep'te Antep Savunması ile ilgili bir çok ezber bozulacaktır."

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da bilginin gelecek nesillere aktarılmasındaki tüm çalışmaları değerli bulduğunu belirterek Çevik'i tebrik etti.

İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Muhittin Arar da mensupları olsun olmasın kültür, edebiyat, bilim ve sanat dallarıyla uğraşana herkesle gönül gönüle olduklarını aktardı.

Kaynak: AA