Fransa'daki Grevler Ulaşımı Olumsuz Etkiledi

PARİS - Fransız sivil havacılık çalışanlarının başlattığı greve ülkenin en önemli ulaşım ağı olan demiryolu çalışanları da katıldı. Grevler, Fransa genelinde ulaşımı felce uğrattı.

Ulaşım sektöründe örgütlü CGT, CFDT, Unsa, SUD-ray, FP, FiRST, CFE-CGC ve CFTC, hükümetin bu alanda uygulamak istediği "liberalleşme" politikalarını protesto etmek için çarşamba saat 19.00'dan cuma günü saat 08.00'e kadar iş bırakma kararı aldı.

Karardan en fazla etkilenen şirket, TGV hızlı treninin işletmecisi oldu. On seferden sadece dördü yapılabildi.

Ulusal Demiryolu Şirketi'nden yapılan açıklamada, doğu, güneydoğu, Atlantik ve kuzey yönlerine yapılan normal seferlerin yarısına yakını gerçekleştirildi.

Bu arada Londra seferini yapan Eurostar, Brüksel ve Amsterdam'a giden Thalys, Almanya seferini yapan ALLEO trenleri rötarlı da olsa seferlerini sürdürüyor.

Banliyö seferleri de önemli ölçüde azaldı.

Ulaşım sektöründe çalışan yaklaşık 150 bin kişiden büyük bölümü greve katılıyor. Tren makinistlerinin yüzde 69 ile en fazla katılımı sağladığı belirtildi.

Bu arada sivil havacılık sektörü çalışanlarının grevi nedeniyle dün yapılması öngörülen 7500 uçuştan 1900 tarifeli sefer iptal edilmişti.

Havayolu Ulaşımı Kontrolörleri Otonom Sendikası'nın aldığı grev kararına, dün diğer sendikalardan da destek gelmişti. Havacılık sektöründe yapılan grev, 11 Avrupa ülkesini olumsuz etkiledi.

Kaynak: AA