En Hızlı Postacılar Bursa ve Ankara'dan

ANTALYA - 42. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Türkiye Finali'nde, erkeklerde Bursa'dan Kadir Çolak, kadınlarda Ankara'dan Yeliz Ayyıldız birinci oldu.

PTT'den Türkiye genelinde 47 erkek ve 24 bayan çalışanın katıldığı, 42'nci Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışları Türkiye Finali Antalya'nın Serik İlçesi'nde yapıldı.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural'ın startı verdiği yarışta, bayanlar 5 kilometre, erkekler ise 10 kilometre yürüdü.

Yürüyüş yarışmasında bazı sporcular koşmaya başladıklarının tespit edilmesi nedeniyle diskalifiye edilirken, bazı yarışçılar ise ayak bileğinden sakatlanarak yarışı yarıda bıraktı.

Yarış sonunda kadınlarda Yeliz Ayyıldız birinci, Nesrin Vural ikinci, Seyhan Yılmaz üçüncü olurken, erkeklerde ise birinciliği Kadir Çolak, ikinciliği Barış Çankır, üçüncülüğü Erdem Vural elde etti.

Takım müsabakalarında ise İstanbul Avrupa, İzmir ve Ankara PTT Başmüdürülüğü derece elde etti.

Erkeklerde birinci olan Kadir Çolak, yarışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışa Bursa PTT Başmüdürlüğü'nden katıldığını, Türkiye finalinde ilk defa birinciliği elde ettiğini söyledi.

Geçen yıl Ankara'da kampa katıldığını, kamptan sonra da çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Çolak, "Mesai bitiminden sonra eşimden çocuğundan zaman ayırıp antrenman yaptım. Koşmaya göre zor bir spor. Hem kondisyon hem yürüyüş tekniği gerektiriyor. Balkan Şampiyonası'nda birinciliği hedefliyorum" diye konuştu.

Bayanlarda birinciliği elde eden Yeliz Ayyıldız ise Ankara PTT Genel Müdürlüğü'nde görev yaptığını, şampiyonada birincilik elde ettiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Yarışmada erkeklerde ilk 10'a, bayanlarda ilk 6'ya giren sporcular Ankara'da kampa alınacak. Kamp sonunda belirlenen 5 erkek ve 3 bayan sporcu 42. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Kaynak: AA