Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Artvin'de

ARTVİN - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Böyle bir ilimize gelmekten büyük heyecan, büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Gül, Artvin Valiliğinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'nin güzel şehri Artvin'i ziyaret etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Artvin'in farklılıkları, zenginlikleri olan bir il olduğunu ifade eden Gül, şunları söyledi:

"Folkloruyla çok büyük bir turizm merkezi olmaya, bütün vasıfları taşıyan ama görüldüğünde gerçekten farkedilen, her bakımdan cennet gibi çok güzel bir ilimiz. Ayrıca Artvin'in yerleşimi de gerçekten Türkiye'de başka yok ama dünyada da bilmiyorum var mıdır? Herhalde çok nadirdir. Bu kadar yükseklikte, bu kadar dağların, tepelerin üstünde ama bu kadar da güzel gelişmiş, yollarıyla, binalarıyla bütün altyapısıyla böyle güzel bir şehrimiz. Tabii ki burada çok tarihi eserler, camiler, kiliseler, her şey olduğu gibi ama esas barajlarıyla da Türkiye'ye çok büyük katkısı olan bir ilimiz."

Sarp Sınır Kapısı'nın, Türkiye'yi Kafkaslar üzerinden Orta Asya'ya bağlaylan çok önemli bir güzergah olduğuna dikkati çeken Gül, şöyle konuştu:

"Hopa Limanı çok önemli bir liman Karadeniz'de. Deriner Barajı, hepimizin gurur duyduğu, iftihar ettiğimiz, dünyada seçkin barajlar listesinde olan böyle bir barajı da yine Artvin ilimiz bünyesinde barındırıyor. Bu bakımdan böyle bir ilimize gelmekten büyük heyecan, büyük mutluluk duyuyorum. İtiraf etmem gerekir ki Türkiye'de maalesef gelmediğim tek yer, daha önceki siyasi hayatımda da Artvin'di. Her zaman doğrusu gelmeyi çok arzu ediyordum. Bugün ayrıca kendi açımdan da noksanlığı gidermiş oluyorum. Memleketimizin bu en güzel şehirlerinden birisinde bulunmak."

Bu geceyi Artvin'de geçireceklerini kaydeden Gül, "İlin yöneticileriyle bir araya gelip ilimizle ilgili bilgiler aldıktan sonra akşam da şehrimizin bütün ileri gelenleri, şehrin bir nevi sahipleri olan, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerimiz, hepsiyle bir arada olacağız. Benim için de unutulmaz bir gün olacak. Yol boyunca buraya gecikmemizin sebebi de bütün ilçelerde durduk. Vatandaşlarımız gerçekten çok büyük sevgi gösterdiler. Bir kez daha hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgi ve muhabetimi herkese sunuyorum."

Açıklamanın ardından Gül Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Gül'ün ziyaretinde, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve diğer ilgililer de hazır bulundu.

-Halka hitap etti-

Gül, Valilik ziyaretinin ardından bina önünde kendisini bekleyen halkı selamladı.

Burada halka hitap eden Gül, "Artvin, Türkiye'nin kendine has, gerçekten coğrafi konumuyla güzelliğiyle tarihi zenginliğiyle folklorüyle barajlarıyla Türkiye'ye çok zenginlik katan bir şehrimizdir. Bugün gün boyu burada olacağım, geceyi burada geçireceğim. Şehrimizin muhakkakki dertlerini dinleyeceğiz, yapılanları göreceğiz. Buralara büyük eserler yapıldı, onları ziyaret edeceğim ve hep bareber birçok vesileyle bulaşacağız. Buralar gerçekten Türkiye'nin çok güzel, cennet gibi yerleri. Sizler adeta cennette yaşıyor gibisiniz. Bunu açıkça söylemek isterim belki biraz Karadenize uzaktasınız, başka yerlere uzaktasınız ama yollar tünellerle mesafeler artık kısalıyor. Bu ayrıcalıklarıyla Artvin'in hepimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Hepinize sevgilerimi sunuyorum bu gösterdiğiniz sevgi için herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA