Nizip’te Kaçakçılara Darbe

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 5 ayrı olayda 10 kilo esrar, 2 milyon 200 bin adet sigara kağıdı, 1 ton 200 kilo kaçak çay ile 65 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, 5 kişi gözaltına alındı.

Nizip’te Kaçakçılara Darbe
Edinilen bilgiye göre, Nizip Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gaziantep-Şanlıurfa Karayolu Günaltı köyü yakınlarında plakası ve sürücüsünün adı açıklanmayan bir yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Otobüsün bagajında yolculardan M.U.’ya ait olan ve içerisinde çamaşır tozu bulunan valizde yapılan aramada 10 kilo esrar ele geçirildi. M.U. jandarma ekipleri tarafından gözaltına aldı.

Suriye’den kaçak yollar ile malzeme getirileceği bilgisini alan ekipler, Doğrular köyü yakınlarında H.K. idaresindeki kamyonu durdurdu. Araçta yapılan aramada gümrük kaçağı olduğu tespit edilen 2 milyon 200 bin adet sigara kağıdı ele geçirildi. Yukarı Bayındır köyü yakınlarında ise A.C. yönetimindeki minibüste yapılan aramalarda 1 ton 200 kilo kaçak çay ele geçirildi. Her iki olaya karışan H.K. ve A.C. gözaltına alındı

İlçe merkezinde de jandarma tarafından yapılan uygulama sırasında M.K.T. ile N.P. yönetimindeki araçlarda toplam 65 bin gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olaya karışan M.K.T. ve N.P. gözaltına alındı

Olaylara karışan 5 şahıs, ifadeleri alınmak üzere Nizip Jandarma Karakolu’na götürüldü. Olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.
Kaynak: İHA