Nazilli İibf, 971 Mezununu Uğurladı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 971 mezun vererek, bu alanda Türkiye’nin en çok mezun veren üniversitelerinden biri olmayı başardı.

Nazilli İibf, 971 Mezununu Uğurladı
Mezun olan öğrenciler bu önemli günlerinde aileleri yalnız bırakmazken, akademisyenlerle birlikte eğlenmen öğrenciler zaman-zaman duygulu dakikalar yaşadılar.
Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İsabeyli Yerleşkesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılıç, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in de katıldı.

Tören havai fişek gösterisi ve kep atma töreni ile sona ererken, öğrenciler törenin ardından oyun havası eşliğinde eğlenmeye devam etti. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı tören saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende konuşan Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk, “Bu gurur gününü bizlere yaşatan değerli meslektaşlarımı, öğrencilerimizin fedakar ailelerini ve sevgili mezunlarımızı kutluyor ve hepinize teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrencilerimizin saygıdeğer aileleri, Bugün sizin gurur gününüz. Çocuklarınızı büyük bir fedakarlık yaparak yetiştirip bu günlere getirdiniz. Sizler eğitimin önemini kavrayan aileler olarak çocuklarınıza gereken her türlü desteği vermekten çekinmediniz. Eminim ki fedakarlıklarınız bundan sonraki aşamalarda da hep devam edecektir. Anne demek baba demek sevgi demek fedakarlık demektir. Sizleri tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Acartürk, konuşmasında öğrencilere de seslenerek, “Önünüzde sizin için zorlukların ve güzelliklerin birlikte yaşanacağı daha uzun bir hayat var. Bu uzun yolculukta bugüne kadar almış olduğunuz değerli bilgiler sizin temel sermayeniz ve rehberiniz olacaktır. Mevcut bilgi ve donanımlarınızı kullanarak ve her geçen gün yenileyerek pek çok zorluğun üstesinden geleceğinizden hiç şüphem yoktur. Ancak, hangi işi yaparsanız yapın, nerede bulunursanız bulunun ülkeniz için her zaman en iyisini yapmaya ve dürüst olmaya gayret edin” ifadelerini kullandı

FAKÜLTE BİRİNCİSİNE DİPLOMASINI ERİM VERDİ
Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk’ün konuşmasının ardından, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da öğrencilere ve velilere seslendi. Törende, Üniversite Ligi’nde 2. olan basketbol ve yine aynı ligde 3. olan voleybol takımlarına madalyaları verildi.

Törenin sonunda, dereceye giren öğrencilere diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Fakülte birincisi Sakine Turhan’a diploması İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim tarafından takdim edildi.
Kaynak: İHA