KCETAŞ'ta Toplu İş Sözleşmesi

Büyükşehir Belediye Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özhaseki, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile toplu iş sözleşmesi kapsamında öğle yemeğinde KCETAŞ çalışanlarıyla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özhaseki öğle yemeği sonrası yaptığı açıklamada “Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. bir övgü alıyorsa bu siz değerli çalışanlarımız sayesinde gerçekleşiyor'' dedi.

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. ile Türk-İş'e bağlı Tes-İş Sendikası arasında 11. dönem toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. ile Tes-İş sendikası arasında gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KCETAŞ Genel Müdürü Dr. Hidayet Atasoy, Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Rıfat Pakkan, Tes-İş Sendikası temsilcileri, KCETAŞ yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, toplu iş sözleşmesinin anlaşmayla sonuçlandığını belirterek şunları söyledi:
''Bu sözleşme aileleri ile birlikte yaklaşık bin kişiye ilgilendirmektedir. Sözleşmenin bu noktaya gelmesinde büyük emekleri bulunan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, genel müdürümüze ve ayrıca katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette toplu iş sözleşmelerinde gerginlik yaşanması kaçınılmazdır. Fakat bu toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanarak bitirilmiştir. Sendikalar talep müesseseleridir ve taleplerin en kapsamlı biçimde dile getirildiği yerde toplu iş sözleşmesi masasıdır. Tes-İş Sendikamız için öncelikli olan işyerinin çarklarının dönmesidir. Çalışanlarında bu dönen çarktan paylarını almalarıdır. Sonuçta işyeri olmazsa işçi, işçi olmazsa işyeri olmaz. Sendikamız bu anlayış doğrultusunda sorunların masa başında çözümlenmesinde duyarlılığını ve sağduyusunu görüşmeler süresince sergilemiş ve işverenlerimizin de özverisiyle bir anlaşma noktası bulunmuştur. Anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesinin çalışanlarımıza, şirketimize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.''
Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun konuşmalarının ardından bir açıklama yapan Başkan Özhaseki de, ''Şimdi imzalayacağımız toplu iş sözleşmesinin herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Yıllardır belediyelerimizde, kurumlarımızda yapılan toplu iş sözleşmelerinde her zaman iki şeye dikkat ettim. Birincisi işçilerin temsilcisi olan arkadaşlarımızla oturduğumuzda, konuştuğumuzda makul bir seviyede gönülleri oluncaya kadar, tamam bizim için yeter deyinceye kadar gönüllerini yapmaya uğraştık. Kamuda ne verilmişse bizlerde yaptığımız sözleşmelerde bir, iki puan üzerini vermişizdir. Arkadaşlarımızın rıza göstereceği bir rakama kadar, Allah razı olsun deyinceye kadar mutlaka masada oturdum görüştüm. Doğrusu bir teşekkür borcum var onlara. İkinci bir şeye daha dikkat ettim. Ne vermişsek gününde ödemeye gayret gösterdim. Siz çalışanlarımız bizim dışarıda gözüken gözümüz, yüzümüz, elimiz ayağımızsınız. Orada sizler bizi temsil ediyorsunuz. Elektrik Şirketi bir övgü alıyorsa sizler sayesinde alıyor. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın ve göz koyanlara fırsat vermesin. Yeniden toplu iş sözleşmemiz herkese hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Tes-İş Sendikasına bağlı 302 sendikalı çalışanı ilgilendiren 2013-2015 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesinde çalışanların ücret ve sosyal haklarında yüzde 10 oranında iyileştirme yapıldı.
Kaynak: İHA