Hüseyin Çelik'ten kritik açıklama

Başbakan'ın Gezi Parkı heyetiyle görüşmesi sona erdi.

Hüseyin Çelik'ten kritik açıklama
Gezi Parkı görüşmesi sonrası Hüseyin Çelik açıklama yaptı.

"11 kişi ile toplantı yapıldı. Bunlar Gezi parkı eylemlerini destekleyen kişilerdir. İçerisinde Profesör doçent olan da var genç arkadaşlar var sinema yönetmeni var vs. Burada biz heyete bunlar aktarılmıştır. Çevre duyarlılığıyla hareket eden insanlar olduğu ifade ediliyor. İllegal örgütlerle beraber olmadıklarını onları tasvip de etmediklerini açıkladılar. Onlara sırt dönülmemesi yönünde telkinleri oldu. Dostça sevecen bir toplantı yapıldı. Sayın Başbakan biz halkın yüreğine dokunan bi siyaset yapıyoruz. İnsana değer katmayan insana fayda sağlamayan hiçbir şeyin içerisinde olmayacaklarını açıkladılar. İstanbul halkı kendilerine sunulan bu projelerle sandığa gitti AK Parti'ye desteğini verdi. Böylelikle bütün projeleri İstanbullu'lar desteklemiş oldu. Orantısız güç kullananlar için gerekli işlemlerin yapılacağı açıklandı. Orada sesini yükseltmek isteyen farklı görüşlerini duyarmak isteyenler seslerini duyurmuştur.

Bugün Başbakan bakanlarıyla beraber 5 saat boyunca bunları dinledi. Bizim yüreğimiz de gönlümüz de açık olacaktır. Yeterki talepler düzgün olsun yakma yıkma olmasın. Ülkemizin imajını zedeliyoruz. Düşmanımızı sevindiriyoruz. Biz beyin fırtınaları sonucu bu projeleri ortaya koyduk.

Mademki halk bunu istiyor bir referandum seçeneğini değerlendirebiliriz. AK Parti MKYK'da görüşülür karar alınır hükümet bununla beraber adım atar. Bu toplantıdan çıkan sonu şudur; İstanbul halkına bunu sorabiliriz. Bu proje yapılsın mı istiyorsunuz istemiyormusunuz? Yapılan referandum sonucu halkın iradesine sadık kalacağız.

Orada bulunanlara sesleniyorum; bir an önce Gezi Parkı'nın boşaltılması gerekiyor. Hayat normale dönsün. Esnaf büyük zarar görmüştür. Dünya basınına yansıyan görüntüler imajımızı sarsmaktadır. Eğer ülkemizi kardeşliği dosluğu seviyorsak lütfen çağrıma ses verin cevap verin."

Atatürk Kültür Merkezi bir referandum konusu değildir. Burası yıkılıp daha modern daha büyük İstanbul'a yakışan bir hal alacak. AKM bir tarihi yapı değildir. Buraya yeni yapılacak Atatürk Kültür Merkezi çok daha büyük ve güzel bir yapı olacaktır. Referandum yalnızca Gezi Parkı ile ilgilidir.