Gördes'te Başıboş ve Sahipsiz Köpekler Konusunda Toplantı Yapıldı

Gördes ilçe merkezinde bulunan başıboş ve sahipsiz köpeklerin oluşturduğu tehlike, Kaymakamlık'ta yapılan toplantıyla ele alındı.

Gördes'te Başıboş ve Sahipsiz Köpekler Konusunda Toplantı Yapıldı
Kaymakam T. Hakan Bilgin başkanlığında düzenlenen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Seyfettin Güler, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri İsmail Boyacı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Akyol, Belediye ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri ve ilçedeki serbest veterinerler katıldı.

Son zamanlarda ilçe merkezinde tehdit haline gelen ve sayıları oldukça artan başıboş köpekler konusunda gelen vatandaş şikayetleri masaya yatırıldı. Toplantıda kurumlara mevzuatla yetki ve sorumluluk verilen hususlar görüşüldü, sorunun sadece tek taraflı olarak ele alınamayacağı, mevcut köpeklerin toplatılarak kayıt altına alınması, ilaçlama, aşılama ve kısırlaştırma yapılmasının gerekliliği dile getirildi.

Ayrıca, civar yerleşim yerlerinden başıboş köpeklerin ilçe merkezine getirilerek bırakılmasının hayvan potansiyelini daha da artırdığı tespiti yapılarak, bu konuda yapılabilecek çalışmalar da ele alındı. Sahipsiz köpeklerin yanı sıra sahipli köpeklerin de tasmasız ve başıboş bırakılmasının sokaktaki hayvan sayısını artırdığı, bu konuda halkın uyarılıp, bilinçlendirilmesine ihtiyaç olduğu belirtildi.

Özellikle ilçe merkezinde görülen ve önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen başıboş ve sahipsiz köpeklerle ilgili tüm ilgililerin görev ve sorumluluklarının belirlenerek, sorunun giderilmesi için çalışmalar yapılması kararı alınmasından sonra toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA