Erzurum'da Parklara Kente Hizmet Edenlerin İsimleri Verilecek

ERZURUM - Aziziye ilçesindeki parklara, Erzurum'un tarihinde söz sahibi olmuş kişilerin isimlerinin verileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaptığı açıklamada, belediye meclisinin ortak aldığı kararla ilçedeki yeşil alanlara, kentin ismiyle anılan kültürel ve din adamların isimlerinin verileceğini belirtti.

Yeşil alan sayısının her geçen gün arttığı ilçede, böylece manevi şahsiyetlerin de isimleriyle yaşatılacağını belirten Cengiz, şöyle devam etti:

"Aşık Yaşar Reyhani, Alvarlı Efe, İbrahim Hakkı Hazretleri, Naim Hoca ve Mezararkalı Mevlüt Ağa başta olmak üzere, ilçede görev şehidi olan polis memuru Suat Orak, Kurtuluş Savaşı yıllarında Azerbaycan'dan 'Kardaş Kömeği' adı altında yardımları şehrimize ulaştıran, bu yüzden Ermeniler tarafından hunharca katledilen Bakü Müslüman Hayriye Cemiyeti temsilcisi Milletvekili Seyidov'un ismi ilçemizdeki parklara verilecek. İlçemize, şehrimize ve ülkemize hizmet etmiş, milli, manevi değerlerimizi yaşatmak adına meclisimizle aldığımız ortak karar doğrultusunda vefa borcumuzu böylece ödemek istedik."

Kaynak: AA