Engelini Serçe Parmağıyla Aştı

ADANA - Kozan ilçesinde sağ kolunu ve serçe parmağını oynatabilen felçli kadın, iğne iplik kullanarak kumaşa işlediği resimlerden oluşan sergi açtı.

Altı aylıkken yüksek ateşe bağlı beyin felci geçiren Yasemin Şenol,konuşma ve hareket etme yeteneğini kaybetti. İstem dışı kasılmalar nedeniyle tekerlekli sandalyede bile güçlükle oturabilen Şenol, uzmanların da önerisiyle eline hareket kabiliyeti kazandırmak için kasnağa gerilmiş kumaşa iğne iplikle resim işlemeye başladı.

Ailesinin de desteğiyle bu konuda yol alan Şenol, sadece sağ kolunu ve serçe parmağını kullanarak iğneye geçirilmiş rengarenk iplerle 15 yıldır kumaşa hayvan figürleri, çizgi film karakterleri ve doğa resimleri işliyor.

Bazı çalışmalarını sevdiklerine hediye eden Şenol, 80 eseriyle de ilk kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşadı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Resim ve El İşi Atölyesindeki serginin açılışına Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bülent Siper, Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan ve Beyazay Derneği Kozan Şube Başkanı Ahmet Ünal katıldı.

Şenol'un ablası Tülay Şenol, açılışta gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin kumaşa işlediği resimlerle adeta hayata tutunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yasemin, yaşama sevincini, iğne işi ürünlere, canlı renklerle bezediği figürlere yansıttı. Onun resimlerinde neredeyse siyah renk yok. Sürekli kendini geliştirdi ve iğne iplikle adeta 'tablo gibi' resimler yaptı. En büyük hayali sergi açmaktı. Bugün onu gerçekleştirdi. Gördüğünüz gibi konuşamıyor ama gözlerinden onun ne kadar mutlu olduğunu anlayabiliyoruz. Engelli bireyi olan ailelerden, Yasemin'in durumundaki çocuklarına ve diğer yakınlarına sevgi, şefkat göstermelerini, ilgilerini eksik etmemelerini tavsiye ediyorum."

Beyazay Derneği Şube Başkanı Ahmet Ünal da Yasemin'in, ilgi ve sevgiyle engellilerin neleri başarabileceğini herkese gösterdiğini vurguladı.

Kaynak: AA