"Bursa AB Günleri" Eğitim Programı Başladı

BURSA - Bursa'yı Avrupa Birliği sürecine hazırlamak amacıyla AB Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan "Bursa AB Günleri" programı, ilk eğitim programıyla başladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki eğitim programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Nalan Fidan, Büyükşehir Belediyesi olarak AB sürecinde ilişkilerin daha fazla artırılması, yerel yönetimlerin daha fazla desteklenmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda AB Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak 6 aylık çalışma neticesinde bir protokol imzalandığını belirten Fidan, imzaların atılması sonucunda "Bursa AB Günleri" adıyla AB müktesebatını ve AB ile müzakere sürecindeki gelişmeleri tüm kamu kurumlarıyla ve yerel yönetimlerle paylaşmak üzere eğitim programları düzenlediklerini ifade etti.

Yerel yönetimlerin etkisinin gün geçtikçe arttığını dile getiren Fidan, "Şehrimizin çıkan hibelerden daha aktif ve verimli paylaşılması için bu tür programlar önem taşıyor. Yerel yönetimler olarak bu programları takip etmemiz, yaptığımız işlerde, başvurduğumuz hibelerde bizlere destek olacaktır. Bundan sonraki eğitimimiz 18 Eylül tarihinde yapılacak. Birçok konunun ele alınacağı toplam 19 eğitim programı verilecek" dedi.

Eğitim programına katılan Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ise AB adaylık sürecinin kısaltılması, ekonomi, eğitim, siyasal, mali ve hukuk yapısı gibi tüm yapıların bütünleşmesi için bilgilenmenin önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından AB İşleri Uzman Yardımcısı Erencan Tezcan, AB İşleri Uzman Yardımcısı Can Büyükpamuk ve AB İşleri Uzmanı Feyza Toprak tarafından AB süreci konularıyla ilgili sunum yapıldı.

Yaklaşık üç ayda bir yapılması planlanan eğitimlerle, Bursa'daki kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının AB, müktesebat ve uyum süreci ile AB fonları hakkında bilgilerinin artırılması amaçlanıyor.

Kaynak: AA