"bohça" ve "bocagi" Ankara'da Buluştu

ANKARA - Geleneksel Türk bohçası ile Kore "bocagi"sini bir araya getiren "Bohça ve Bocagi'nin Buluşması Sergisi", Ankara Resim Heykel Müzesinde açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kore Kültür Merkezi, Kore Nakış Müzesi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsünün ortak çalışmasıyla hazırlana serginin açılışını Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Lee Sang Kyu yaptı.

Sang Kyu, Kore bocagilerinin kullanım alanları ve yapıldıkları malzemeler açısından Türk bohçasıyla büyük benzerlik gösterdiğini ifade ederek, bocaginin Türk bohçası gibi hediye alıp vermede, düğün ve nişanlarda kullanıldığını söyledi.

Sang, "Kore hükümeti eskiden yurdışına gönderdiği belgeleri de bocagilere sarıp gönderirdi" dedi.

"Bu şekilde bohça ile sarma kültürü dünyada sadece birkaç ülkede vardır" diyen Büyükelçi Sang Kyu, "Kan kardeş olan Türkiye ve Kore'nin böyle bir ortak kültüre sahip olması tesadüf olamaz" diye konuştu.

Resim Heykel Müzesi Müdürü Belma Okan ise "Dünya kültürleri arasında kendimizi en yakın hissettiğimiz kültürlerden biri olan Kore ile böyle bir işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" diyerek, serginin iki ülkenin kültür birikimine katkı sağlamasını umduğunu söyledi.

Bohça ve Bocagi'nin Buluşması Sergisi, 27 Temmuz'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA