Adanalı Öğrenciler Varşova’da Kültürler Arası İletişimi Öğreniyor

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesindeki Ata İlköğretim Okulu’nun öğrencileri Kültürlerarası iletişimi öğrenmek ve geliştirmek için Avrupa ülkelerindeki incelemelerini sürdürüyor.

Adanalı Öğrenciler Varşova’da Kültürler Arası İletişimi Öğreniyor
Avrupa Birliği "Comenius Projesi" kapsamında daha önce İrlanda ve Çekoslovakya’da incelemelerde bulunan Ata İlköğretim Okulu’nun Öğrencileri Bera Tosun, Recep Özgür, Seher Ulutaş ve Melisa Emiroğlu öğretmenleri Hale Yılmaz Tuna, Pınar Uçar, Mehmet Bütev, Soner Öcal ve Müdürleri Cavidan Gülnar Çeliğ ile birlikte bu defa Polonya’nın Varşova kentine gitti.

Türkiye’nin yanı sıra Kuzey İrlanda, Çekoslovakya Cumhuriyeti, İrlanda Cumhuriyeti ve Polonya’dan okulların katıldığı bu projede Ata İlköğretim Okulu’nun öğrenci ve öğretmenleri Varşova’daki eğitim kurumlarını ziyaret ederek bilgi sahibi oldular. Türkiye ve Polonya’daki eğitimi karşılaştıran öğrenciler, bu arada yabancı dillerini de pekiştirdiler.

Varşova’daki Polonya Parlamentosu’nu, Ayaklanma Müzesi’ni, ünlü besteci Fredirik Chopin’in doğduğu evi de ziyaret eden öğrenci ve öğretmenler bu yıl ekim ayında da Slovenya’ya, 2014 yılı Haziran ayında da İrlanda Cumhuriyeti’ne gidecekler.

Ata İlköğretim Okulu’nun öğrenci ve öğretmenleri gittikleri ülkelerden gelecek konukları ise 2014 yılı Mart ayında Adana’da ağırlayacaklar.

Projenin amacının kültürler arası iletişimin sağlanması ve öğrencilerin de dahil edilmesiyle öğrendikleri yabancı dili yaşayarak ve günlük hayatta kullanarak pekiştirmelerinin sağlanması olduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA