Ümraniye'de Piri Reis Temalı Yıl Sonu Sergisi Açıldı

İSTANBUL - Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri'nin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan, Piri Reis temalı yıl sonu sergisi, Ümraniye Meydanı'nda oluşturulan dev gemide açıldı.

Sergiye Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın eşi Saliha Can'ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye İlçe Milli eğitim Müdürü Sadettin Gül, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Eminmollaoğlu, Mustafa Küçükkapdan, Mesut Özdemir, Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye Kızılay Başkanı Hüseyin Can, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, "Yıllardır bu kurslarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl 25 dalda bin 222 toplam 9 yılda ise 21 bin 605 öğrencimizi mezun ettik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz meslek edindirme kurslarında, bizim kültürümüzün nadide eserleri biraraya geliyor. Gerçek sanatkarların bu kurslardan yetiştiği düşüncesi ile kurslarımız bundan sonra da devam edecek" dedi.

Konuşmanın ardından kurslardan mezun olanlara sertifikaları veridi.

Sergi 15 gün boyunca Ümraniye Meydan'ında meraklıların ilgisine sunulacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 18 kültür merkezi ve bilgi evinde yer alan Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında, toplam 25 dalda, bu yıl bin 222 kişiyi mezun ederken, 9 yıldan bu yana ise 21 bin 605 kursiyeri mezun ederek, ev ekonomilerine katkı yapmasını sağladı.

Kaynak: AA