'Türkiye çökerse Amerika biter'

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, güçlü Türkiye'nin Amerika'nın yaşam sigortası olduğunu savunarak, "Türkiye çökerse Amerika biter" dedi.

'Türkiye çökerse Amerika biter'
Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Beyaz TV'de katıldığı canlı yayında Gezi Parkı olayları ile ilgili hükümete sağduyu çağrısında bulundu ve destek verdi. Birlik ve beraberlik mesajları veren Yılmaz. 4 stratejik uyarıda bulundu. İşte Yılmaz'ın o açıklamaları:

AMERİKA'YI UYARDI

-Güçlü Türkiye Amerika'nın yaşam sigortasıdır. Türkiye çökerse Amerika biter.

İSRAİL'E MESAJ

-Türkiye yara alır ve güçsüz düşerse İsrail bölge de yaşayamaz. Güçlü Türkiye İsrail'in varlık garantisidir.

"BU GEZİYİ ÜÇLÜ HALE GETİRİN"

-Erdoğan'a acil olarak üslup değiştirmesi konusun da tavsiye de bulunan Yılmaz, "İsrail'e bir hafta içinde büyükelçi atayın. Orada çalışmış, orayı bilen birisi olsun. Gazze gezisini Abbas ve Tel-Aviv zirvesi ile birleştirin. Bu geziyi üçlü hale getirin" uyarıların da bulundu.

MUHALEFETE UYARILAR

-Muhalefete de seslenen Yılmaz., "Bahçeli ağzından çıkan sözlere hakim olmalı. Milliyetçiler sadece onun tabanı değil, tahrik mesajlarından uzak durmalı" dedi.

CHP'ye de uyarılarda bulunan Yılmaz, Her elinde Türk bayrağı olanın arkasına takılarak olayları büyütmeyin. Bu işin sonu PKK ayaklanmasıdır" uyarısında bulunarak "Hedef BDP belediyelerine özerklik getirecek bir anayasal düzenleme isteğinden başka bir şey değildir" diye konuştu. BEYAZ GAZETE