Nazilli İmam Hatipliler Pilav Gününde Buluştu

Nazilli İmam Hatipliler Derneği (NaimDer) tarafından organize edilen 8. Mezunlar ve Mensuplar Buluşma-Pilav gününe mezun öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Nazilli İmam Hatipliler Pilav Gününde Buluştu
Kaymakam Mehmet Okur ve AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç’ın da katıldığı etkinlikte okul öğrencilerinin hat sanatı ile yapmış olduğu Tuğra ise bin TL’ye alıcı buldu.

Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi arka bahçesinde gerçekleşen mezunlar buluşmasına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Bozdoğan Müftüsü Ömer Çoban, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Nazilli eski Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Tüm Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Karakaşlı, Eğitim-Bir-Sen Nazilli şube Başkanı Özkan Yıldırımkaraman, Türk Eğitim-Sen Nazilli şube Başkanı Olgun Ergün, Okul Öğretmeni, NaimDer Üyeleri, Mezun Öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tavuklu pilav, helva ve kar helvası ikram edilen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Vekili Memnune Karaca; “Biz bu büyük İmam Hatip Ailesinin ev sahibi olarak İmam hatip lisesinde görev yapmaktan mutluyuz, gururluyuz ve gelecekten umutluyuz. Doğru, dürüst, güzel ahlakın tamamlayıcısı sevgili peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanan, güzel ahlaklı, geçmişinin, milletinin bayrağını taşıyacak, çalışkan, azimli, kararlı, istikrarlı kendine güvenen, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bir gençlik yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Meslek Liselerinin önündeki katsayı engelinin aşılmasıyla birlikte okulumuza olan talep hızla artmaktadır. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci sayımız 525 iken 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci sayımız 750’ye yükselmiştir. Bu eğitim öğretim yılında okul binamızda 5. sınıfa 100 öğrenci kaydedilmiş 3 şube oluşturulmuş, Lise bölümünde ise 650 öğrenci 24 şubede eğitim öğretim hizmeti verilmektedir. Okulumuzda 6 idareci, 51 öğretmen, 2 memur, 1 teknisyen ve 7 yardımcı hizmetler personeli görev yapmaktadır. 40 yılı aşkın zamandır İHL olarak hizmet veren okul binamız şu ana kadar ihtiyaca cevap vermiş olup bundan sonra talep yoğunluğu nedeniyle ihtiyacı karşılayamama durumu hasıl olursa devletimiz güçlüdür, milletimiz yardımseverdir, hayırseverdir. Gerekenin yapılacağına inancımız sonsuzdur. Yeter ki bizler birlik olalım, zincirin halkalarını koparmayalım, birbirimizin elini bırakmayalım birbirimize destek olalım” dedi.

1974’te eğitim-öğretime başlayan Nazilli İmam Hatip okulunun önümüzdeki yıl kırkıncı kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını hatırlatan NaimDer Başkanı Şakir Taşkıran ise; “Su gibi geçmiş yıllar. Açılması için çaba sarf eden, gönül veren, Bu yapının bugünlere gelmesinde maddi-manevi emekleri geçen, hizmet ehli tüm büyüklerimizin, ölmüşlerini rahmet, hayatta olanlarını minnetle ve şükranla anmayı üzerime borç biliyorum. Şimdiden Nice 40 yıllara diyorum. Ben inanıyor ve biliyorum ki; Bu dünyada Allah Rızası için yapılacak hiçbir gayret boşa gitmez. Ve anlıyorum ki bugün burada sevicimize ortak olmak amacıyla aramızda bulunan, gerek siyasilerimiz, gerek başkanımız, gerek amirlerimiz; bu imam hatip davasında, bu hizmet yolunda, elinde geldiği, gücünün yettiği, aklının erdiği oranda hizmet etme, katkı verme peşindeler. Bu memleket 40 yılda nice bakanlar, Başbakanlar, Kolej mezunları gördü ve Allah’a hamdü senalar olsun artık İmam Hatip mezunu başbakan, İmam Hatip mezunu bakanlar görür olduk. Bu bizim için gurur kaynağıdır. İmam Hatip Mezunu bir cumhurbaşkanı, İmam Hatip Mezunu bir genelkurmay başkanı görmeyi de umutla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Mezun öğrencilerin bir araya geldiği ve uzun süre sohbetler ettiği etkinlikte okul yararına yapılan sergide de öğrencilerinin hat sanatı ile yapmış olduğu Tuğra ise ÜSTAD Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Ali Vasfi Yıldırım tarafından Bin TL’ye satın alındı. Okul yetkilileri yardımlarından dolayı Yıldırım’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA