KCETAŞ'ta Toplu İş Sözleşmesi

Kayseri - Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ ile Türk-İş'e bağlı Tes-İş Sendikası arasında 11. dönem toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.

KCETAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Rıfat Pakkan, Tes-İş Sendikası temsilcileri, KCETAŞ yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu toplu iş sözleşmesinin anlaşmayla sonuçlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bu sözleşme aileleri ile birlikte yaklaşık bin kişiye ilgilendirmektedir. Sözleşmenin bu noktaya gelmesinde büyük emekleri bulunan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, genel müdürümüze ve ayrıca katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette toplu iş sözleşmelerinde gerginlik yaşanması kaçınılmazdır. Fakat bu toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanarak bitirilmiştir. Sendikalar talep müesseseleridir ve taleplerin en kapsamlı biçimde dile getirildiği yerde toplu iş sözleşmesi masasıdır. Tes-İş Sendikamız için öncelikli olan işyerinin çarklarının dönmesidir. Çalışanlarında bu dönen çarktan paylarını almalarıdır. Sonuçta işyeri olmazsa işçi, işçi olmazsa işyeri olmaz. Sendikamız bu anlayış doğrultusunda sorunların masa başında çözümlenmesinde duyarlılığını ve sağduyusunu görüşmeler süresince sergilemiş ve işverenlerimizin de özverisiyle bir anlaşma noktası bulunmuştur"

Büyükşehir Belediye Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özhaseki, toplu iş sözleşmesinin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kaynak: AA