Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi

İZMİR - İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu, hukuk uygulayıcılarının kadına yönelik şiddeti aile içi bir mesele olarak algılamaması gerektiğini söyledi.

İzmir Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen "Sona Eren Evliliklerin Ardından Yaşanan Hukuki Problemler" başlıklı panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Hekimoğlu, 2013 yılının ilk üç ayında 28 kadının öldürüldüğünü belirtti.

Prof. Dr. Hekimoğlu, Türkiye'de kadın-erkek eşitliğinin önündeki en önemli engelin, kadını erkekle eşit değerde görmeyen ataerkil aile ve toplum yapısı olduğunu kaydederek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda Türkiye'de icracı mevkilerde bulunanların performanslarının iyi olmadığını, hukuk tatbikatçıları kadına yönelik şiddeti aile içi bir mesele olarak algılamaması gerektiğini ifade etti.

Panelin konuşmacılarından Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu da televizyonlarda yayınlanan kamu spotlarının konu hakkında toplumu bilinçlendirmek adına yararlı olduğunu aktararak, "Ancak diziler zaman zaman zarar verebiliyor. Erkek kadına önce şiddet uyguluyor, sonra barışan çift tutkulu bir aşk yaşıyor. Bu da kafaları karıştırıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA