İzaydaş Mısır'a Örnek Olacak

Atık yönetiminin Türkiye’deki lider kuruluşu İZAYDAŞ, Mısırlı bakanlık ve belediye yetkililerine verilen atık yönetimi eğitimine ev sahipliği yaptı.

İzaydaş Mısır'a Örnek Olacak
Üç günlük eğitim sonunda sertifikalarını alan Mısırlı bürokratlar, İZAYDAŞ’ın uygulamalarının kendilerine örnek olacağını belirtti.

Türkiye ile Mısır hükümeti arasında imzalanan Niyet Beyanı kapsamında başlatılan “Kalkınma İşbirliği Programı” çerçevesinde, atık yönetimi konusunda Mısır hükümeti temsilcilerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve İZAYDAŞ teknik kadrosu tarafından eğitim verildi.

Eğitimlere, Mısır Çevre Bakanlığı’ndan Tehlikeli Atık Yönetimi Merkezi İdare Başkanı ve Kahire Temizlik Kurulu Başkanı başta olmak üzere farklı görevleri olan 11 Mısırlı bürokrat katıldı.

Kalkınma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği, İZAYDAŞ ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın destek verdiği program İZAYDAŞ tesislerinde gerçekleşti.

Genel Müdürlük konferans salonunda yapılan teorik eğitimlerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından, atık yönetiminde genel kurallar, katı atıkların ikili toplama sistemi ve ambalaj atıklarının yönetimi, endüstriyel atık yönetimi, tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertarafı eğitimi verilirken, İZAYDAŞ teknik kadrosu tarafından ise tehlikeli atık yakma tesisi, biyogaz tesisi, katı atıkların toplanması, taşınması ve transfer sistemleri, depolama sahalarının tasarımı, düzenli depolama sahalarında depo gazı yönetimi, düzenli depolama sahalarında sızıntı suyu yönetimi, gemi atıklarının toplanması ve bertarafı konuları ele alındı. Programda teorik eğitimlerin yanı sıra, uygulamaların yapıldığı tesislere ve atık alım gemisine teknik gezi gerçekleştirildi.

Eğitim çalışmalarının sonunda, katılımcılara sertifika verildi.

Sertifika töreninde düşüncelerini dile getiren Mısır Çevre Bakanlığı Tehlikeli Atık Yönetimi Merkezi İdare Başkanı Amin Elsayed Abdelmoaty, Türkiye ile Mısır hükümetleri arasındaki işbirliğinin ileri düzeyde olduğunu kaydederek, ülkelerinde yaşanan devrimden sonra Türkiye’deki çevre ile ilgili gelişmiş uygulamalardan yararlanmak istediklerini belirtti.

Abdelmoaty, “Şu ana kadar gördüğümüz her şeyin ülkemizde hayata geçmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Burada olduğumuz sürece bizlere ev sahipliği yapan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA