Gündem / 11 Haziran 2013

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip ErdoğanÇankaya Köşkü'nde kabul edecek.

-Gül, Jandarma Eğitim Komutanlığını ziyaret edecek, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alay Komutanlığına sancak verme törenine katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı'na katılacak, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüşecek.

-Etkinlikte, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bulunacak.

3- AK Parti, CHP, MHP ve BDP, TBMM grupları toplanacak.

-YASAMA-YÜRÜTME-SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yemen-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Fuad Muhammed Abdulkerim ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, International Herald Tribune Sport Business Summit'in açılışında konuşma yapacak. Bağış, resmi temaslarda bulunmak üzere gideceği Fransa'da, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğinin verdiği akşam yemeğine katılacak.

3- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatınca Azerbaycan'da düzenlenen Filistin'e Yardım Konferansı'na katılacak.

4- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İnovasyon Atölyeleri Protokolü'nün imza törenine katılacak.

5- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin soru önergelerini cevaplandıracak.

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ı ayrı ayrı kabul edecek.

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vanlı öğrencileri kabul edecek.

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Mısır Ulaştırma Bakanı Hatim Abdullatif'i kabul edecek, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliğine katılacak.

9- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Atatürk Stadı'nda düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları etkinliğine katılacak.

-DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

2- Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'la Cenevre-2 toplantılarına ilişkin görüşme yapacak.

3- Filistin'de Rami el-Hamdallah hükümeti, ilk bakanlar kurulu toplantısını gerçekleştirecek.

4- YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Makedonya Milli Eğitim Bakanı Spiro Ristovski ile görüşecek.

-EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu 2013 yılı 1. çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla verilerini açıklayacak.

-GÜNCEL

1- Memur-Sen Konfederasyonunun 19. kuruluş yıl dönümü kutlaması, Ramada Otel Plaza'da yapılacak.

-SPOR

1- Fenerbahçe'nin yeni transferi Bruno Alves, İstanbul'a gelecek. Portekizli futbolcu daha sonra sağlık kontrolünden geçecek.

2- Okçuluk Dünya Kupası 2. Ayağı müsabakalarına devam edilecek.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA