Görme Engelli Vatandaş, Darbuka Çalarak Geçimini Sağlıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İvrindi’nin Kocaoba köyünden gelen görme engelli Mustafa Kürcen, sokaklarda darbuka çalıp türkü söyleyerek geçimini sağlamaya çalışıyor.

Doğuştan geçe körlüğü olan ve 25 yıldır da hiç görmeyen 61 yaşındaki 2 çocuk babası Mustafa Kürcen, Burhaniye’nin yanı sıra Edremit, Havran ve değişik beldelerde çalıp söyleyerek geçimini sağlamaya çalışırken esnaflar da kendisine destek oluyorlar.

Burhaniye de sokaklarda çalıp söyleyen Mustafa Kürcen’e destek olan esnaflardan darbukanın ritmine uyarak oynayanlar da oluyor. Kendisini Aşık Mustafa olarak tanıtan Mustafa Kürcen, “Balıkesir İvrindi Kocaoba köyünden bay aşık Mustafa. Evet gezmektedir. Darbukayı vurmaktadır. Milleti eğlemektedir. Sayın başkan milleti eylemektedir. Burhaniye Edremit, Balıkesir, İvrindi Havran, Akçay gezinmektedir. Bütün milleti eylemektedir. Moralleri düzeltmektedir. Teşekkür ederim” dedi.

Esnaflardan Hayri Zeybek de, “Bu arkadaş ama bir arkadaş. Parasını kazanmaya çalışıyor. Ekmek derdinde. Biz de esnaf olarak aramızda barındırmaya çalışıyoruz. Bütün esnaflar ufak da olsa katkı yapıyorlar. Hoş da en azından vakit geçirtiyor. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi
Kaynak: İHA