Doğaka Yönetim Kurulu Toplantısı

OSMANİYE - Hatay Valisi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celalettin Lekesiz, toplam bütçesi 12 milyon 800 bin lira olan 2013 yılı Sosyal Destek Programı için 918 proje başvurusu alındığını, yaklaşık 154 milyon lira kaynak talep edildiğini belirtti.

Lekesiz, Osmaniye Polisevi'nde düzenlenen DOĞAKA 46. Yönetim Kurulu Toplantısında, Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan projelerin kamuoyu ile paylaşıldığını, sahiplerine resmi bildirim yapıldığını ve uygulama sözleşmelerinin imzalanması için iletişime geçildiğini anlattı.

Bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlaması amacıyla proje sahiplerine uygulama eğitimleri verildiğini belirten Lekesiz, şunları kaydetti:

"KOBİ niteliğindeki proje sahiplerine Ajansımız tarafından yaklaşık 28 milyon lira destek sağlanacak olup proje eş finansmanları ile 50 milyon liranın üzerinde kaynak, bölge genelinde ekonomiye kazandırılacak. Ekonomik kalkınma odaklı bu programın yanı sıra bölgemizde sosyal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yürütülen SODES'te ise değerlendirme sürecinde son aşamaya gelindi. Toplam bütçesi 12 milyon 800 bin lira olan 2013 yılı SODES için 918 proje başvurusu alınmış ve yaklaşık 154 milyon lira kaynak talep edilmiştir. Bugünkü toplantıda Yönetim Kurulu tarafından yapılacak nihai değerlendirmenin ardından uygun görülecek başarılı proje listesi belirlenerek, kamuoyuna açıklanacak."

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise toplantıda alınacak kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye Ticaret Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ile DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu'nun katıldığı toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA