Kütüğü En Hızlı Kesenler Belli Oldu

Antalya - Stihl Timbersports Odun Kesme Yarışması Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Bir alışveriş merkezinin bahçesinde, motorlu ağaç testere firması Stihl Timbersports tarafından düzenlenen Odun Kesme Yarışması Türkiye Şampiyonasının son gününde "Profesyonel" etabında 8 sporcu yarıştı. 6 ay eğitim alan sporcular, motorlu testere, tek taraflı testere, yatay ve dik kütük olmak üzere 4 kategoride mücadele etti.

Yarışlarda ilk olarak motorlu testere ile düzeneğe sabitlenen kütük dairesel olarak iki parça halinde kesilmeye çalışıldı. Daha sonra sporcular yatay şeklinde duran 32 santimetre çapındaki kütüğün üzerine çıkarak balta ile bacak aralarından vuruşlar yapıp, kütüğü ikiye ayırmaya çalıştı. Üçüncü etapta yarışmacılar 2 metre uzunluğundaki el testeresi ile 46 santimetre çapında yatay konumda duran kütüğü hızlı bir şekilde kesmek için yarıştı. Son etapta ise sporcular dik şekilde duran 30 santimetre çapındaki kütüğün baltayla her iki tarafından vuruşlar yaparak ikiye böldü.

Yarışmada Murat Baş birinciliği, Seral Çelik ikinciliği, Alparslan Balaban üçüncülüğü, Hüseyin Avni dördüncülüğü ve Murat Demir beşinciliği elde etti. Dereceye giren ilk 5 sporcu ekim ayında Almanya Stuttgart'da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Yarışmanın şampiyonu Murat Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada yarışlara iki yıldır hazırlandığını ve birinciliği elde ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Geçen yıl da şampiyon olduğunu hatırlatan Baş, Almanya'da da aynı başarıyı göstermek istediğini belirtti.

Öte yandan, yarışın ardından 2006 Avrupa ve 8 yıldır İngiltere'de üst üste odun kesme şampiyonu olan Spike Milton, seyircilere odun kesme gösterisi sundu.
Kaynak: AA