Konya Ovası’nın İlk Mahsul Buğdayı Borsa’da

Tahıl ambarı Konya Ovası'nda yılın ilk mahsul buğdayının kilosu, Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) 8,4 TL'den satıldı.

Konya Ovası’nın İlk Mahsul Buğdayı Borsa’da
Konya'da 2013 yılının ilk mahsul buğday satışı, açılış duasından sonra düzenlenen satışla gerçekleştirildi.

Sezon açılış duasını yapan Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, yeni hasat sezonunun üreticilere, tüccara, ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu'nda gerçekleşen satışta, ilk mahsulü satın almak isteyenler arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yılın ilk buğdayın kilosunu açık artırma nedeniyle değerinin üstünde bir fiyatla kilosunu 8,4 TL'ye satın alan Erser Gurup Şirketi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Genç, bu yılın çok iyi bir rekolteyle geçeceğini vurgulayarak, ilk mahsul buğdayın şirketleri tarafından alınmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtti.

Yılın ilk mahsulü buğdayını borsaya getiren Güneysınır kasabasından çiftçi Ali Emir, "Konya Ticaret Borsamızın kaliteli buğday yetiştiriciliği ile ilgili çalışmaları bizlere çok faydalı oldu. Bu sene özellikle süne ile mücadelede önemli mesafeler aldık. Artık kaliteli buğday üreterek daha çok kazanmaktayız. Geçen yıla göre rekoltemiz de ve kalitemizde önemli artış görmekteyiz. Allah tüm çiftçilere ürününü biçmeyi nasip etsin. Hasat sezonu herkese hayırlar getirsin. Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu'nda ürünlerimiz artık daha değerli satılıyor. Emeğe geçenlere teşekkürlerimi iletirim" şeklinde konuştu.

DOĞRU HASAT TEKNİKLERİ KULLANILMALI
Hasat döneminin çiftçimiz için hayati önem taşıdığını belirten KTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili M.Namık Köklüsoy, ilk mahsul buğdayı getiren Güneysınır kasabasından Ali Emir ile ürünü değerinin üstünde bir fiyatla satın alan Erser Gurup Şirketi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Genç'i tebrik etti. Hasadın doğru teknikler kullanılarak kaldırılmasının hem bu seneki ürünümüzün kalitesinde hem de önümüzdeki sene üretilecek ürünün kalitesinde önemli etkiler oluşturacağını kaydeden Köklüsoy, "Büyük emek ve masrafla üretmiş olduğunuz hububatın, tekniğine uygun olarak ayarlanmış biçerdöverlerle zamanında hasat edilmesi, hububat ambarı olan Konya ili için çok büyük önem arz etmektedir. Konya ilinde yüzde 1'lik dane kaybının ülke ekonomisine zararı yaklaşık 15 milyon TL olmaktadır. Anız yakılmasına meydan vermemek, dane ve sap kayıplarını azaltmak için hububatın durumuna göre uygun dane nemi, uygun hız, devir ve yükseklik ile zamanında biçilmesinin sağlanması için üreticilerimize büyük görev düşmektedir" dedi.

Kaynak: İHA