Gürpınar'ın "minik Semazenleri"

Van - Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu SODES projeleri 'Değerler Eğitimi Etkinlikleri' kapsamında, Gürpınar'ın Parmakkapı köyündeki ilkokulda anaokulu öğretmeni olarak görev yapan Ayşe Taş, 5 ana sınıf öğrencisinden oluşturduğu minik semah grubu izleyenlerden büyük ilgi görüyor.

Yaşları 5 ile 6 olarak değişen 5 çocuk yaptıkları semah gösterisiyle izleyenleri kendine hayran bırakıyor. İlçenin bir çok etkinliğinde gösteriler yapan minik semazenlerin kıyafetlerini de öğretmenleri Taş, kendi imkanlarıyla temin etmiş.

İlçedeki okullarda 'Değerler Eğitimi Etkinlikleri' kapsamında, 5 ay boyunca, doğruluk, sabır, sevgi ve hoşgörü, yardım severlik, güvenilir olmak değerleri işlendi. Bu kapsamında da işlenen değerlerle ilgili etkinlikler yapıldı. Öğretmen Taş'ta, 'Sevgi ve Hoşgörü' değerinin işlendiği ayda, bütün dünyada sevgi ve hoşgörüyü en iyi temsil eden kişinin Mevlana olduğunu düşünerek ve Mevlana'yı ilham alarak böyle bir proje hazırdı.

Taş, konuyla ilgili AA Muhabirine yaptığı açıklamada, "İlk önce semah ile ilgili geniş ve kapsamlı bir araştırma yaptım. Kitaplarını okudum. Semah nedir? Nasıl ve nerelerde yapılır? diye. Sonra da bunu çocuklara anlattım. Onlara bu ruhu vermeye çalıştım. Sonrasında da yaptığımız provalar, gösteriye dönüşmeye başladı.

Köy okulunda ve imkanlarımız kısıtlıydı. Buna rağmen gayet iyi yerlere geldik. Herkes tarafından çok beğenildi. İlçe genelinde programlara katılıyorduk daha sonra il genelinde gösterilerimiz oldu"şeklinde konuştu.

Minik Semazenler, yaptıkları gösterilerle ilçenin her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetlerine katkı sunuyor.

Kaynak: AA