Gündem / 10 Haziran 2013

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜRKPA heyeti ile Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmetulin ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TÜRKPA meclis başkanları ile Anıtkabir'i ziyaret edecek. Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmetulin ile görüşecek Çiçek, TÜRKPA Konseyi 4. Toplantısı'na katılacak.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan meclis başkanları ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeğinde bir araya gelecek.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amerikan Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile Denge ve Denetleme Ağı heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

3- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

-YASAMA-YÜRÜTME-SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, International Herald Tribune Sport Business Summit etkinliğinin akşam yemeğine katılacak.

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, metro çalışmaları nedeniyle bir süredir trafiği kapalı olan Keçiören Kızlarpınarı Caddesi'nde, çalışmaların tamamlanması nedeniyle incelemede bulunacak.

-DÜNYA-DİPLOMASİ

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya Makedonya'da Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Milli Eğitim Bakanı Spiro Ristovski ile bir araya gelecek, üniversitelerde yükseköğretime ilişkin görüşmeler yapacak.

2- Suriye'deki iç savaş takip ediliyor.

3- Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'nin Mısır'daki temasları takip ediliyor.

3- Libya'da bir kabile ile ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

4- Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanına yönelik intihar saldırısı girişimine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak.

-GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez'in katılımıyla Yurtdışı Din Hizmetleri İstişare Toplantısı Sapanca'da gerçekleşiyor.

-SPOR

1- Beko Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Banvit ile Galatasaray Medical Park, Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda karşılaşacak.

2- İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea ile 4 yıllık anlaşmaya varan menajer Jose Mourinho, Stamford Bridge Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA