Gezi Parkı'ndaki Olaylar

Bolu - Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sadık Yakut, Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Milletvekillerimizin, başlangıçta iyi niyet duygularla başlayıp ama sonun nereye gittiği belli olmayan ve bilinmeyen güçlerin katılmasıyla bu noktaya gelen hadiselere gerçekten mesafeli olmaları gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti hükümeti döneminde siyasi ve ekonomik istikrara kavuştuğunu söyledi.

Dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip Türkiye'nin Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke konumunda olduğunu ifade eden Yakut, "Enflasyon tek haneli rakama düşmesi, sağlıkta büyük bir devrim yapılması, 15 bin kilometreden fazla duble yol yapılması, Türkiye bölgede ve dünyada bir güç haline gelmesi ve oyun kurucu haline gelmesi ülkede çok güzel şeylerin olduğuna işarettir" diye konuştu.

İstanbul'da önemli büyük projelerin hayata geçirildiğini ve Türkiye'de terörün bitme noktasına geldiğine dikkati çeken Yakut, Türkiye'nin önemli adımlar atmasından bazı çevrelerin rahatsız olduğunu bu nedenle ülkede iç karışıklık çıkarmak istediklerini söyledi.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların bir ağacın kesilmesi ile ilgili olmadığını vurgulayan Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerimiz ve diğer sosyal kesimler demokratik tepkilerini gösterecekler, bu en doğal haklarıdır ama bunu gösterirken kimsenin hak ve hukukuna da ilişmiş olmamaları gerekir. Kendi haklarını savunurken başkalarının haklarınada tecavüz etmemeleri gerekir. Kimsenin canına ve malına zarar vermemeleri gerekir. Gerçekten bu olaylar sırasında polisin zaman zaman aşırı güç kullandığı iddia ediliyor, doğruda olabilir. Bunlar hakkında soruşturma başlatıldı."

Yakut, CHPnin olaylara müdahil olmak istediğini öne sürerek, "CHP oraya gelmek istedi getirmediler ve zannediyorum genel başkanları olayın nereye gittiğini fark etti ki kendisini geriye çekti. Bazı grupların olaya müdahil olması, bazı istihbarat örgütlerinin de çok iyi niyetlerle başlatılmış bu hadiseyi bir tarafa çekmek için devam ettirdikleri bir durum haline geldi. Hükümet bunun bilincinde, dün MKYK toplandı ve bir takım kararlar alarak bunları uygulayacaklar. Tabii polisin aşırı güç kullanmasını tasvip etmiyoruz. Zaten kendileri uyarıldı. Artık herşeyin tadında bırakılması gerekir. Gençlerimiz tepkilerini koydular. Hükümet bundan alması gereken dersi aldı ama bırakılması gerekir. Artık bu işin bitmesi gerekir. Meclis üzerine düşeni gündemine geldiğinde yapacaktır. Şu anda durum hükümet meselesi" ifadesini kullandı

Gezi Park'ı olaylarına katılan milletvekilleri hakkında hemen soruşturma başlatılmasını doğru bulmadığını vurguladı.

Yakut, sözlerine şöyle tamamladı:

"Sayın milletvekilinin twit atmasıyla haklarında soruşturma yapılmasını doğru bulmuyorum. Başlangıçta da belirttiğim gibi herkesin dikkatli olması gerekiyor. Özellikle sayın milletvekillerinin dikkatli olması gerekiyor. Milletvekillerimizin, başlangıçta iyi niyet duygularla başlayıp ama sonun nereye gittiği belli olmayan ve bilinmeyen güçlerin katılmasıyla bu noktaya gelen hadiselere gerçekten mesafeli olmaları gerektiği kanaatindeyim. Aslında milletvekillerinin bu konuları gündeme getireceği TBMM kürsüsü var. Diğer taraftan her zaman yaptıkları basın toplantıları var. Aynı zamanda muhalefet partilerinin yapabileceği mitingler var yani bir rahatsızlık varsa tabiki eylem yaparak sözlerini söyleyecekler ama bu gelinen noktada olduğu gibi sonucunun nereye gittiği belli olmayan bir oluşum içinde yapmamaları gerekir."

Kaynak: AA