Erdoğan eylemcilere randevu verdi

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Başbakan Çarşamba günü eylemi düzenleyenlerin bir kısmıyla görüşecek.'' dedi. ''Olayların dış bağlantılı olduğuna dair delillerimiz var'' diyen Arınç, 'Çarşı grubunun gösterilerden çekildiğini de söyledi.

Erdoğan eylemcilere randevu verdi
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 6,5 saat sürdü.

Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Türkiye'de yasa dışı eylemlere kesinlikle izin verilmeyecek. Güvenlik güçlerimiz görevlerinin bilinciyle hareket ediyorlar.

İyi niyetli başladığı söylenen eylemlerle ilgili, konu çevre duyarlılığı ise bunu muhatapları ile konuşmayı isteriz.

Kimler bu isimler bilmiyorum. Bir grubun talepte bulunduğunu ve Başbakan'ın olumlu yanıt verdiğini biliyorum. Başbakan Erdoğan, Çarşamba günü eylemi düzenleyenlerden bir kısmıyla görüşecek.

Bu heyetle (Taksim Dayanışması) görüştüm ve Taksim konusunda ne düşündüklerini sordum bana bazı bilgiler verdiler. Sonunda da talepleri açıkladılar.

MAHKEMEYE UYACAĞIMIZA GÖRE...
Şunu yaparız; mahkemeler yürütme durdurma kararı verdiğine göre en azından şimdilik yürütmeyi durdurma kararına uyacağımıza göre, ne olacağı konusunda görüşebilirler. Mahkeme kararı bunun yanlış olabileceğini söylüyorsa işe yeni baştan başlanabilir dedim. Ancak,'Şu olsun, bu olmasın'diye bunu bizzat dayatmak istediler bu olamaz.'Bunu görevden alın, gözaltındakileri bırakın gibi bir anlayış, 2013 Türkiye'sinde söz konusu olamaz.

Türkiye Cumhuryeti bir hukuk devletidir. Herkes yaptığının karşılığını görür.

Aynı zamanda bunların Taksim'deki duyguyu ne kadar temsil ettikleri tartışmalıdır. Sonradan bizi arayıp'Taksim konusunda asıl muhatap biziz'diyenler oldu.

'DIŞ BAĞLANTILI OLDUĞUNA DAİR DELİLLERİMİZ VAR'
Olayların dış bağlantılı olduğuna dair somut delilerimiz var. Yargı sürecindeyiz. Bu olayların bir merkezden planlanıyor gibi yayılıp, organize edildiği hazırlıkları bilgisi elimizde. Taksim'de yaşananların asıl kimler tarafında provoke edildiğini göstermektedir.

'ÇARŞI GÖSTERİLERDEN ÇEKİLECEK'

Bana ulaşan haberlere göre, Çarşı grubu bu gösterilerden tamamen çekilmektedir. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de bu işten çekileceğini tahmin ediyorum.'