Çorum Belediyesi Beja İle Kardeş Oldu

Çorum Belediyesi, Tunus'un Beja Belediyesi ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle kardeş şehir oldu.

Çorum Belediyesi Beja İle Kardeş Oldu
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Tunus’a giderek Tunus’un Beja şehri ile kardeş şehir protokolünü imzaladı.

Türkiye’den 27 belediyenin katıldığı ve Tunus’taki bazı şehirlerle Türk belediyelerin kardeş şehir protokolü için yapılan törenle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’nin yerel yönetim hizmetlerinde dünyanın en önemli ülkelerinden biri olduğunu belirterek, Türkiye’nin büyük devlet olmanın gereğini yerine getirdiğini söyledi.

Külcü, Tunus’u sömürmek değil yeniden imar etmek için kardeş şehir protokolü imzalandığını dile getirdi.

Değişik zamanlarda bireysel olarak yapılan bu tür protokollerin aksine doğrudan İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü bir çalışma ile mali durumu iyi ve yönetimde başarılı 27 belediyenin bu protokolleri imzalandığını altını çizen Külcü, Tunus’ta bulunan belediyelere bu sayede belediyeciliğin nasıl yapılacağını öğreteceklerini, onlara her türlü desteği sağlayacaklarını kümes politikası izlemeden dünyaya açılacaklarını bildirdi.

Türkiye’nin son 10 yılda bölgesinin lideri olduğunu ve Tunus’ta Türkiye’ye karşı Türki Cumhuriyetlerdeki kadar büyük bir bağ bulunduğunu söyleyen Başkan Külcü, buna gezilerinde bizzat şahit olduklarını, demokrasiye geçiş sürecinde ülkemizin de desteğiyle Tunus halkının artık geleceğe güvenle bakacağını ve protokolde bir sınırlama bulunmadığını sözlerine ekledi.

Beja Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalamak için Tunus’a giden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Tunus’ta şehir belediye başkanları ile tecrübelerini de paylaştı. Törende kurulan Çorum standından çok sayıda meslektaşını ağırlayan Başkan Külcü, misafirlerine Çorum leblebisi ve Çorum’u tanıtıcı broşür ve cd hediye etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Güneş de Çorum standını ziyaret etti.
Kaynak: İHA