Viranşehir Bu Yıl Kilitlenecek

Viranşehir Belediyesi bu yıl kilitli parke döşeme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Viranşehir Bu Yıl Kilitlenecek
2013 yılının başında belediye 180 bin metrekarelik kilitli parke taşı ihalesi gerçekleştirerek ilçedeki cadde ve sokakları kilitli parke taşları ile döşerken, bu rakamın yetersiz olduğunu düşünen Belediye yönetimi yeni bir ihale ile bu rakama 130 bin metrekare daha da ekledi.

Viranşehir Belediyesi bu yıl çalışmaları ile adeta ilçeyi kilitleyecek. 2013 yılının başında 180 bin metrekare kilitli parke taşı ihalesi gerçekleştiren belediye çalışmalarına hemen başladı.

İlçenin birçok sokak ve caddesini kilitli parke taşları ile döşedi. Yüksek bir tempoda çalışan Fen İşlerine bağlı ekipler çalışma sezonu başlamadan 100 bin metrekare kilitli parke taşı döşedi. Çalışma sezonunda bu tempoyu daha da yükseltmeyi hedefleyen Belediye 180 bin metrekarelik çalışma yarılanınca ek ihale yapmaya karar verdi. İhale ilanı çıkaran BDP’li Belediye bugün Belediye hizmet binasında 130 bin metrekarelik kilitli parke taşı ihalesi gerçekleştirdi. İhaleye 4 firma katılırken, ihale komisyonu önümüzdeki günlerde ihalenin sonucunu açıklayacak. Böylelikle bu yıl 310 bin metrekarelik kilitli parke taşı ilçede yapılacak. Fen İşleri Müdürlüğü bu rakamın artışlarla 400 bin metrekareyi geçeceği belirtti.

Amaçlarının yalnıza halka hizmet olduğunu belirten Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun: “Sene başında 180 bin metrekare kilitli parke taşı ihalesi yaptık. Bu ihalemiz devam ediyor. Fakat görünen o ki, bu çalışmamız çok erken bitecek. Biz de yeni bir ihale yaptık. Bugün 130 bin metrekarelik ihalemizi gerçekleştirdik. Bu çalışma tempomuzu kat kat artırarak çalışmamıza devam edeceğiz. Ve sene sonuna kadar 400 bin metrekareyi aşacak bu çalışmamız” diye konuştu.

Kaynak: İHA