Sivas'ta "Kanlı Çukur" Adlı Panel Düzenlendi

Sivas - Büyük Birlik Partisi Sivas Merkez İlçe Başkanlığınca "Kanlı Çukur" adlı panel düzenlendi.Panel, Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümünü araştıran ve bu konuda "Kanlı Çukur" adlı kitap yazan gazeteci-yazar Köksal Akpınar ile emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, panele konuşmacı olarak katıldı.

Murat Çetintaş'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan Akpınar, sonucu netleşmeyen bir olay hakkında kitap yazmanın zor olduğunu söyledi.

Olayı uzun süre "kaza" olarak düşündüğünü belirten Akpınar, araştırıp eline farklı bilgiler ulaştıkça bu olaya "kaza" diyemediğini aktardı. Olayın bir suikast olduğunu ileri süren Akpınar, bu düşünce doğrultusunda kitabını yazdığını söyledi.

Hacımustafaoğulları ise merhum Yazıcıoğlu ile aynı mücadeleyi verdiğini belirterek, "Bu, sadece Muhsin Yazıcıoğlu mücadelesi değildir. Olayın peşine düşmek de BBP teşkilatının görevidir" dedi.

Mustafa Hacımustafaoğulları, olayın bir suikast olduğunu iddia etti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, panele katılanlara teşekkür etti. Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla devam etti.

Kaynak: AA