Selendi Marka Şehir Olacak

Köklü bir tarihe sahip, Anadolu kültürünün yaşandığı, Lidyalılar'ın para bastıkları ilk darphaneyi kurduğu yer diye bilinen Manisa’nın en uzak ilçesi olan Selendi, kabuğunu kırmak için el birliği içinde çalışmalarına devam ediyor.

Selendi Marka Şehir Olacak
Turizm kenti ilan edilen Manisa'nın lokomotif ilçelerinden biri haline gelmeyi hedefleyen Selendi'de, Turizm ve Tanıtma Konseyi üyeleri Kaymakam Yasin Ortakçı başkanlığında İlçenin turizm potansiyelini 6. kez masaya yatırdı. Selendi İlçe Kütüphanesi tarafından yürütülen çalışma, bu ay İlçenin tarihi dokusu olan Gavur Evi olarak bilinen bölgede gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve konsey üyelerini katıldığı toplantı da konuşan Kaymakam Yasin Ortakcı, "Selendi, Manisa’nın en uzak ilçesi. Halkı ve kültürüyle mütevazı bir yaşam sürüyor. Tarihi değerleri, eserleri olmasına rağmen bu zaman kadar gün yüzüne çıkmamış. Bizler bunları gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. Amacımız Selendi’ye bir şeyler kazandırmak, kaderini değiştirmek" dedi.

Ortakcı, "Bu güne kadar çalışmalarımızda çok yol kat ettik, her ay düzenli olarak yaptığımız toplantının meyvelerini mutlaka önümüzdeki dönemde alacağız. Selendi tanıtımıyla ilgili bir kitap bastıracağız" diye konuştu.

Toplantının ardından komisyon üyeleri, hep birlikte ilçe turizmine kazandırılması için çalışılan, Gavur Evi olarak bilinen, kayalardan yapılmış ve 2 odası bulunan mağarayı gezerek incelemelerde bulundular. Çevrede yaşayan yaşlılardan bu evin hikayesi hakkında da bilgi alındı.
Kaynak: İHA