Muğla’da Gezi Parkı Olayları

Muğla’da Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto eden üniversite öğrencilerine polis müdahale etti.

Muğla’da Gezi Parkı Olayları
Müdahale esnasında çok sayıda gösterici biber gazından etkilendi. Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki müdahale öncesi gösterici gençlerle görüşmeye giden İl Jandarma Komutanlığında görevli bir yarbay da polisin attığı biber gazı kapsülünün başına denk gelmesi sonucu yaralandı.

Olaylar sosyal paylaşım sitesinde paylaşılmasının ardından Muğla’da üniversite öğrencileri ve bazı Muğlalılar akşam saatlerinde Sınırsızlık Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Meydanda toplanan gençler, slogan atarak yürümek istedi. Polis gençlerin yürümesine belli bir alan için izin verirken, AK Parti il binasına yürümek isteyen gençlere polis yaptığı uyarılar sonrası biber gazı ve su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan gençler, sokak aralarında bir süre devam ettirdikten sonra dağıldı.

Muğla merkezdeki olayların yatışmasının ardından Kötekli Mahallesi'nde üniversite öğrencileri Bölge Trafik Kavşağı'nı geçerek Uğur Mumcu Bulvarı'ndan şehir merkezine gelmek istedi. İl Emniyet Müdürünün talebiyle İl Jandarma Komutanlığından da çok sayıda takviye ekip Uğur Mumcu Bulvarı'na geldi. Kipa Kavşağı'nda durdurulan öğrenci grubuna, polis burada da dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

YARBAY YARALANDI
Polis tarafından öğrenci grubuna dağılmaları yönünde yapılan uyarı sonrası polis panzer ve TOMA ile göstericilere müdahale etti. Bu sırada İl Jandarma Komutanlığında görevli bir yarbay, polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralı yarbay 112 Acil ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Eylemler sabah saatlerine kadar devam ederken, bir alışveriş merkezine ait alışveriş sepetleri protestocu gençler tarafından Uğur mumcu Bulvarı'na getirilerek barikat kuruldu. Polis, panzer ve TOMA araçlarıyla sepetler temizlendi.

Polisin Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki müdahalesi esnasında yol kenarındaki tarlalar içine saklanan çok sayıda gösterici, polis tarafından gözaltına alındı. Polis buğday tarlasına girerek tarla içinde saklanan gençleri tek tek yakalayıp gözaltına aldı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından gözaltı sayısı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan polisin müdahalesi esnasında çok sayıda göstericinin de yaralandığı öğrenildi.
Kaynak: İHA