İşte o ölüm minibüsleri!

MOBESE kameraları saniye saniye kaydetti.

İşte o ölüm minibüsleri!
Reyhanlı'da 52 vatandaşın yaşamını yitirdiği çifte bombalı saldırıda kullanılan 2 minibüsün MOBESE kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Kamera kayıtlarına göre şehir merkezinde peş peşe hiç durmadan ilerleyen minibüsler doğruca eylem noktasına gidiyor

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs'ta meydana gelen, 52 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırılarda kullanılan 2 minibüsün olay öncesi görüntüleri soruşturma dosyasına girdi. Yaklaşık 500 kilogram patlayıcının yüklendiği 2 minibüsün, kent merkezinden patlama noktasına giderken Reyhanlı'da konuşlandırılan MOBESE kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla Reyhanlı'da patlama öncesi MOBESE kameralarının çalışmadığı yönündeki tartışmalara da son nokta konulmuş oldu.

KALABALIĞIN ARASINDAN...

İlçedeki tüm MOBESE kameralarının görüntülerini taramaya başlayan polis, Reyhanlı'nın en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi'nde peş peşe ilerleyen 31 ALS 83 plakalı beyaz renkli Ford Transit minibüs ile yine aynı marka 06 AH 6072 plakalı gri renkli minibüsü mercek altına aldı. Atatürk Caddesi'nde kalabalığın içinde ilerleyen minibüslerin Mehmet Belkız Büyükevliyaoğlu Sokağı'ndan döndükten sonra patlamaların gerçekleştiği Reyhanlı Belediyesi ile PTT binasının önünde park ettikleri belirlendi. Cadde üzerinde bulunan MOBESE'lerin görüntüleri üzerinde titiz bir çalışma yapan polis, ölüm minibüslerini kullanan şoförlerin yavaş gittiklerini, hiç panik yapmadıklarını ve başka araçların araya girmemesi için de birbirlerini yakından takip ettiklerini tespit etti. Polisin, tüm işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldığı öğrenildi. Yapılan incelemeler sonucu Kanatlı Caddesi'nden patlama yerine giden 06 AH 6072 plakalı minibüsün çok sayıdaki görüntüsü de elde edildi.