Bursa'da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Türkçe Olimpiyatları'nın Bursa şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa'da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu
Türkiye genelinde 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrencinin iştirakiyle başlayan Türkçe Olimpiyatları’na bu sene 5 kıta, 140 ülkeden 2 bin finalist öğrenci katıldı.

Bursa'ya gelen 18 ülkeden 200 öğrenci, Atatürk Stadı'nda Bursalılarla buluştu. Törene, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, davetliler ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Türkçe Şöleni'nde Bursaspor'un merhum Başkanı İbrahim Yazıcı da anıldı.

Programda Azerbaycan'dan Sema Sultanova, Orhan Gencebay'dan 'Akşam Güneşi' isimli şarkıyı seslendirdi. Bursalı sanatçı Fettah Can'ın 'Boş Bardak' isimli şarkısını seslendiren Fransalı öğrenci, Bursalıları coşturdu. Tanzanya'dan gelen Münir Abdu, Tarkan'ın 'Dudu Dudu' şarkısı ile adeta stadyumu inletti. Geçen yılın birincisi Türkmenistan'dan Ruslan Annamemmesov'un Maraş uzun havası, büyük beğeni topladı. Tunuslu öğrencinin şarkıları eşliğinde Teksas'tan gelen öğrenciler, Karadeniz halk oyunlarını başarıyla sergiledi.

Programda konuşan Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın bu organizasyonla tarihe bir not düştüğünü ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tarihi bir gece yaşadığını belirterek, "Bu sevgi çiçekleri, bu barış elçileri, dünyaya barış ve dostluk mesajları veriyor. Onlara ev sahipliği yaptığımızdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz" açıklamalarında bulundu.

Tören, sponsorlara plaket verilmesinin ardından, öğrencilerin seslendirdiği "Yeni Bir Dünya' şarkısı ile sona erdi.
Kaynak: İHA