Başkent’te 'Gezi Parkı' Eylemi Gece De Devam Etti

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto eden grubun eylemleri, polis müdahalesi eşliğinde sabah saatlerine kadar sürdü.

Başkent’te 'Gezi Parkı' Eylemi Gece De Devam Etti
Polise taş ve sopalarla saldıran grup, Kızılay sokaklarını savaş alanına çevirdi.
Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların Ankara'ya sıçramasıyla şehrin her yerinden çeşitli gruplar Kızılay'a yürümek istedi. ODTÜ'den çıkan yaklaşık 2 bin kişilik grup, Eskişehir Yolu'nu trafiğe kapatarak tencere ve tavalarla Kızılay yürüdü. Yeni Başbakanlık binası önünden Güvenpark'a yürümek isteyen grubu polis, Devlet Malzeme Ofisi'nin arkasındaki caddede durdurdu. Çok sayıda TOMA ve panzerler hazır beklerken, grup burada bir süre oturma eylemi yaptı ve alkışlarla Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etti. Bir süre bekledikten sonra geri dönen grup, İnönü Bulvarı üzerinden Meclis istikametine yürümeye başladı.

Polis, grubu biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.

Bu arada, Başbakanlık ve AK Parti Genel Merkezi önünde de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Akşam üzeri yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan eylemciler sabaha doğru Atatürk Bulvarı üzerinde, TBMM'nin önünde toplandı. Eylemciler, bulvarı kapatan polisi taş ve şişe yağmuruna tuttu. Polis, eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Eylemciler, cadde ortasına attıkları bankları ve söktükleri bir nöbet kulübesini ateşe verdi. Yanan malzemeler TOMA tarafından söndürüldü

Panzerlerin üzerine yürüyen eylemciler, polisin yoğun gazlı ve tazyikli su müdahalesi ile dağıtıldı. Cinnah Caddesi'ne kadar takip edilen grup ara sokaklara kaçtı. Polis, çok sayıda göstericiyi de gözaltına aldı. Öte yandan, bir vatandaşın da eylemcilerin taşlı saldırısı sırasında yaralandığı öğrenildi. Günün ilk ışıklarına kadar devam gösterilerde çok sayıda eylemci gözaltına alındı.
Kaynak: İHA