AK Parti'de Yerel Seçim Çalışmaları

Kütahya - AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, yerel seçim sürecinin başlamasının ardından hiçbir aday adayının ismini beyan etmeden hepsine eşit mesafede çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Saraçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, il genelindeki teşkilatlarının, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarının yoğun şekilde sürdüğünü belirtti.

Vatandaşların, seçim sürecini dikkatle takip ettiğini ifade eden Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Yerel seçim sürecinin başlamasının ardından hiçbir aday adayının ismini beyan etmeden hepsine eşit mesafede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AK Parti'nin aday belirleme kriterleri bellidir. Bu kriterlerden tabii ki en önemlisi, Sayın Genel Başkanımızın, milletimizden, vatandaşlarımızdan edindiği kamuoyu yoklamaları sonucunda vereceği son karardır. Yani vatandaşlarımızın, "İşte bu aday bizim adayımız" dediği aday, bizlerin de adayıdır. Önümüzde uzun soluklu bir zaman varken kamuoyumuzda ve basın yayın organlarımızda varsayımlarla muhtemel aday olarak öne sürülen kişi ve isimler belirtilmektedir. Sözü edilen isimler, kendileri tarafından açıkça beyan edilmemesine rağmen aday gibi değişik yorumlar yapılmakta, anketler açıklanmaktadır. Partimizden seçilmiş, görevinin başında olan gerek milletvekillerimiz gerek belediye başkanlarımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyeleri gerekse parti yönetim kadrolarında görev yapan mensuplarımız ile AK Parti'ye gönül vermiş tüm kardeşlerimizden aday adaylığını beyan etmemesine rağmen aday olarak lanse edilmesi ve haklarında olumlu, olumsuz yorum yapılması, etik ve hoş olmayan bir durum yaratmaktadır."

Saraçoğlu, seçim sürecinin demokratik bir havada, doğrulara dayalı, dedikodu, iftira ve kavgalardan uzak, tam bir siyasi olgunluk içinde geçmesi ve sonuçlanmasını diledi.

Kaynak: AA