Mutso'da Seçim Süreci

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) başkan adayı Safa Altaş, "Her şey Cumartesi günü saat 5’te belli olacak” diye konuştu.

Mutso'da Seçim Süreci
Bülent Karakuş ve ekibinin 2009 yılında 19 maddelik bir deklarasyon yayımlayarak Birlik ve dayanışma hareketi 2009 yılında Bülent Karakuş ekibine karşı “Bunları biliyor muydunuz” diye bir deklarasyon ile cevap verildiğini hatırlatan Safa Altaş, “Orada gazetelere de haber konusu olan Bayır’daki sektörel sitedeki kapalı alandan bahsediliyor. 2009 yılında da bunların aynısı duruyor. Bu da gösteriyor ki 2009 yılından bu güne kadar ticaret odası hiç bir şey yapmamış. Fuar alanı yeri vardı 7 bin 200 metrekare, fuar alanının atıl vaziyette bulunduğunu görüyoruz. Bu fuar alanını cins değişikliği yapıp sattılar. Ticaret Odası hala neyi savunuyor. Bir pazarlama şirketinin çalışanlarını toplayıp biz çoğuz diye hava atmanın hiç bir anlamı yok. Her şey Cumartesi günü saat 5’te belli olacak.

2009’da global kriz varmış ve bütün ticaret odaları kendi üyelerine bankalara paralarını yatırıp, 6 katı üyelerine para dağıttırmışlar. Bu arkadaşlar seçimi bizim kazandığımızı gördükleri için panik içindeler. Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz bölgesindeki esnafı ziyaret ettiler ve gerekli cevabı aldılar. Esnaf arkadaşlarımızdan çok büyük tepki aldılar, 'bu zamana kadar neredeydiniz' denildi kendilerine. Düşünün ki üç ayda 500 Bin TL para harcadılar tanıtım ve harcama adı altında. Dünyanın en akıllı adamını getirdiler, 17-18 Bin TL ödediler, etkinliği düzenledikleri otele 20 Bin TL ödediler. 500 Bin TL’yi seçim yatırımı yapacaklarına odanın kredi borçlarını ödeseydiler. Yaptıkları hiçbir şey yok, şimdi akılları başlarına gelmiş yapacağız diyorlar. Seçim propagandasını ceplerinden harcamaları gerekirken odanın parasını kullanıyorlar, biz iş başına gelince bunların hesabını nasıl verecekler, bunun hesabını soracağız.

Ticaret Odası binası yapılırken 5 Bin TL’lik malzemeyi Muğla’dan aldık dediler. Bizde soru önergesi verdik ancak cevap veremediler, seçim sonrası cevap veririz dediler. Neden, çünki Muğla’dan aldıkları hiçbir şey yok. Bunlarla ilgili olarak ta suç duyurusunda bulunduk, Ticaret Odaları ticaret erbabı olanların yeridir, bu konuda hazır yazılı bir belgeleri yok muydu. Çok büyük hüsrana uğrayacaklar, artık arkadaşlarımız değişim rüzgarını yakaladı ve Muğla değişecek, inşallah Cumartesi günü bu düzen değişiyor" dedi.

Kaynak: İHA