Gündoğdu Mahallesi Nihayet Muradına Eriyor

Eskişehir Gündoğdu mahallesi sakinlerinin uzun zamandır yetkililerden istediği üst geçit çalışmaları nihayet başladı.

Gündoğdu Mahallesi Nihayet Muradına Eriyor
Çevre yolunda geçerken defalarca ölümle burun buruna gelen ve birçok eylem yapan vatandaşlar, yetkililerden mahalleye ikinci bir üst geçit istemişti. Mahallenin girişinde bulunan ve 500 metre mesafede bulunan bir üst geçide yürümek istemeyen vatandaşlar Çevre yolundan geçiyordu. Yaklaşık 10 kişinin hayatını kaybettiği mevkide üst geçit çalışmaları yetkililer tarafından başlatıldı. Kısa sürede tamamlanacak olan üstgeçit sayesinde ölümlü kazaların da önüne geçileceği ve vatandaşların mağduriyetinin giderileceği belirtildi.

Üstgeçit hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Mahalle Muhtarı İbrahim Akdağ, çalışmaların 15 gün önce başladığını söyledi.

Akdağ, köprünün yapılması için 1 yıldır mücadele verdiğini ifade ederek, “AK Parti Milletvekili Ülker Can ve Salih Koca çalışmaları takip etti. Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü’nden bir heyet gelerek, bir gün boyunca yoldan geçen vatandaşların sayısını tespit etti. Eski üstgeçit il yapılan yeni üst geçit arasında 1 kilometre mesafe var. Bu köprü vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözecek. Birde ye altında geçit yapılacak. O yapılınca mahalleye araçların girme sıkıntıları da son bulacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA