Cmsbl, Usobo’ya Damgasını Vurdu

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi (CMSBL) katıldığı tüm organizasyonlara damgasını vurmaya devam ediyor.

Cmsbl, Usobo’ya Damgasını Vurdu
Son olarak bu yıl beşincisi düzenlenen USOBO (Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı)’na organizasyon tarihinin en geniş katılımlarından birini gerçekleştirerek 56 proje gönderen Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinden 16 proje yarı finale kaldı. Fatih Üniversitesi’nde gerçekleşen yarı final ve final elemelerinin ardından, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri USOBO’da 3 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya ile rekor kırdı.
Forum, Proje ve Metin Analizi dallarında Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Birsen Kırca ve İpek Çelik (Proje), Elif Bükre Akuç ve Melek Çavak (Proje), Muhammed İkbal Kürücü, Rümeysa Olutaş (Metin Analizi) ile bronz madalya; Sümeyya Hamra Kotan ve Ahsen Çömlekçioğlu, Nida Yolcu (Proje), Esin Eren (Metin Analizi), Ebru Tabiloğlu (Forum)ile gümüş madalya kazandılar.

Forum Kategorisinden Ömer Çağatay Balkaya ve Selin Dilmaç’ın, Metin Analizi kategorisinden Şeyma Nur Acıgöz’un Türkiye birinciliği ile kazandıkları altın madalyalarla Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri USOBO’ya ‘tam anlamıyla’ damgasını vurdu.
Kaynak: İHA