Atso’da Seçim Heyecanı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugün gerçekleştirilen genel kurulu sonrası, üyeler Yönetim Kurulu başkanlığı için yine Hüsnü Serteser derken, Meclis Başkanı ise yapılan oylama sonrası Mehmet Çarkgil oldu.

Atso’da Seçim Heyecanı
ATSO’da bugün gerçekleştirilen seçim sonrası yönetim kurulu başkanı, meclis başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile disiplin kurulu üyeleri seçildi. Kapalı zarf usulü yapılan oylamada iki liste yarışırken, mevcut başkan Hüsnü Serteser, 63 oydan 46’sını alarak yeniden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Serteser’in rakibi Asım Bozca ise 17 oyda kaldı.

Meclis başkanlığı için yarışan Mehmet Çarkgil ve Mustafa Hancıoğlu’nda toplamda 105 oydan 63’ünü alan Mustafa Çargil ATSO’nun yeni meclis başkanı oldu. Rakibi Mustafa Hancıoğlu ise 20 oy alırken, bir oyun ise geçersiz sayıldığı bildirildi.

Yapılan seçimleri ardından birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Hüsnü Serteser, oy veren ya da vermeyenler arasında kesinlik ayrım yapmayacaklarını ve herkesi kucaklayacaklarını söyledi.

Önceki dönemde olduğu gibi kimseyi ötekileştirmeden yürüttükleri çalışmaları yeni dönemde de sürdüreceklerini dile getiren Başkan Serteser, “Önümüz de önemli bir ihracat hedefimiz var, Afyonkarahisar’ın yıllık 400 milyon dolar olan ihracatını, bir milyar dolara çıkartarak 5 yıl içerisinde kentimizi ilk 16 il arasına sokmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda da bütün sektörlerle koordineli çalışarak, projeler üretmek istiyoruz” diye konuştu.

Meclis Başkanlığı’na seçilen Mustafa Çarkgil ise demokratik bir ortamda geçen seçimlerin ardından, sadece kendilerine oy verenlerin değil bütün iş dünyasının temsilcileri olarak faaliyetleri sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: İHA