Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi

Eski MHP lideri Alpaslan Türkeş'in korumalarından emekli Başkomiser Tahsin Pehlivanoğlu, kendisiyle birlikte 12 sanığın yargılandığı davada, "suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek" ile bu kapsamda işlenen çeşitli suçlardan toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Talat Meral, Ömer Uçar ve Davut Şahin ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatlarından esas hakkındaki savunmaları ve son sözleri sorulduktan sonra karar açıklandı.

Karara göre, müşteki-sanık Tahsin Pehlivanoğlu, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçunun yanında "nitelikli yağma", "tehdit" ve "sanık İsmet Öztürk'ü görevi kötüye kullanmaya azmettirmek" suçlarından toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Pehlivanoğlu'nun aldığı bu cezanın 1 yıl 8 ayı, Gazeteci Zafer Kütük'ü tehdit ettiği gerekçesiyle verildi.

Pehlivanoğlu, Keçiören'de kasaplık yapan müşteki-sanık Serdar Mutlu'ya yönelik "kasten yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından da toplam 3 bin 160 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Tahsin Pehlivanoğlu'nun oğlu Ali Rıdvan Pehlivanoğlu, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasının yanı sıra Serdar Mutlu'ya yönelik "kasten yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından da toplam 2 bin 160 lira adli para cezasına mahkum edildi.

-İsmet Öztürk'e 1 yıl 15 gün hapis cezası-

Sanık Davut Şahin "tehdit" suçundan 1 yıl 8 ay, suç tarihinde Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevinde olan ve daha önce Keçiören'de bir esnafı darp etmekten de yargılanan İsmet Öztürk ise "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, bu suçlara ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Sanıklar Talat Meral, Osman Karaçevik, Mehmet Fevzi Pehlivanoğlu, Durmuş Murat, Ömer Uçar ve Selim Uyanık ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan 1 yıl 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Serdar Mutlu "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçundan 10 ay hapis ve 375 lira adli para cezasına mahkum edildi ancak bu suça ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mutlu, müşteki-sanıklar Tahsin Pehlivanoğlu, Ömer Uçar ve Ali Rıdvan Pehlivanoğlu'na yönelik "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından toplam bin 800 lira adli para cezasına mahkum edildi.

Sanık Veyis Coşkun ise üzerine atılı iki suçlamadan da beraat etti.

Muhabir: Barış Kılıç-Mehmet Tosun

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA